Jutri bo manjkala le Petra Vrhovnik

  Kakovosti jutrišnjih nasprotnic ne poznamo dovolj, saj o njih nimamo nobenih novih informaciji. Pravijo, da gre za dobro ekipo, o njeni kakovosti pa se bomo lahko prepričali jutri, pred jutrišnjim obračunom z mladimi Američankami pravi Gašper Ribič, trener letošnjih zmagovalk srednjeevropske lige, ki so modro skupino v 1. DOL za ženske brez poraza končale na prvem mestu. To jim je v končnici prineslo tudi najboljše izhodišče, saj bodo tudi v morebitnem finalu imele prednost domačega igrišča.

  Vse od zadnje tekme v modri skupini, ki so jo končale z zmago v Braslovčah, calcitovke pridno trenirajo. V letošnji sezoni je za njimi že veliko število tekem, zato jim ustreza nekoliko daljši odmor, do katerega je prišlo zaradi mladinskih kvalifikacij za nastop na EP 2016. To je bila tudi priložnost, da igralke pozdravijo nekatere lažje poškodbe, žal pa to ne velja za kapetanko Petro Vrhovnik, ki ima še kar težave s hrbtom.

  Druge igralke normalno trenirajo. Jutrišnja tekma nam bo služila kot priprava na prvo tekmo četrtfinala, kjer pa bodo dobile priložnost tudi igralke, ki običajno igrajo manj. Tako, da računam, da bo vsaj kakšen niz po daljšem času lahko igrala tudi Mojca Božič, je še dodal Ribič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji