Proti Panviti ne bo lahko

  Kranjčani so že v preteklih sezonah namučili Kamničane, toda po dveh relativno lahkih zmagah v rednem delu prvenstva, so imeli odbojkarji Calcita Volleyballa veliko več dela na sobotnem obračunu v športni dvorani Planina v Kranju. V domači ekipi sta blestela predvsem Matej Kk in Janko Bregant, v kamniški ekipi, ki je tokrat preveč nihala v igri, je imel nemalo zaslug, da ni prišlo do presenečenja organizator igre Jan Brulec, ki je dobro delil žoge med soigralce.

  Če Triglav igra svojo igro, ki jo zna, je neugoden za vsako slovensko ekipo in da lahko vsakogar premagajo, kar so letos dokazali tudi proti ACH Volleyju. Prvi niz smo odigrali zelo dobro, nato smo nekoliko padli na sprejemu, tudi po zaslugi njihovega pritiska na servisih, v tretjem nizu so naredili tudi menjavo na mestu podajalca, zato je bilo tudi nam težje organizirati napade, saj je Aleš Kk precej višji od Svita Hafnerja. Mislim, da je bila dobra tekma z obeh strani, lahko pa bi zmagali že prej kot v petem nizu, je tekmo v Kranju komentiral Brulec, ki meni, da ni šlo za kakšen padec v igri Kamničanov, temveč preprosto za dobro igro Kranjčanov.

  Ne bom rekel, da smo igrali ravno vrhunsko, Kranjčani pa so prvi niz odigrali dokaj slabo, potem pa so začeli res pritiskati s servisi, tudi blok-obramba jim je dobro delovala, tako da smo imeli veliko težje delo.

  Brulec in soigralci bodo pred težko nalogo tudi v sredo, ko se bodo v Murski Soboti pomerili s Panvito Pomgradom, ki je sicer ostala brez Dejana Pelemiša, toda zato zdaj veliko bolje delujejo kot ekipa. Sobočani, ki jih konec tedna čaka še zadnji turnir v srednjeevropski ligi, so v rednem delu prvenstva doma že premagali Kamničane.

  Odhod Pelemiša se jim pozna predvsem na širini, saj zdaj nimajo več na klopi igralca, ki bi lahko ob slabem dnevu koga od sprejemalcev prišel s klopi, imajo pa Sobočani že vrsto let zelo kakovostno ekipo, ki je sposobna presenetiti ekipe, ki so v vlogi favoritov. Tako da je pred nami res še ena v nizu težkih tekem.

  Napornega ritma za Kamničane še nekaj časa ne bo konec, resda bodo v soboto počivali, saj jih prihodnjo sredo doma čaka obračun s Kanalci ter prihodnji konec tedna še zaključni turnir srednjeevropske lige, ko bodo v Tivoliju igrali z Innsbruckom.

  Z osvojitvijo pokala Slovenije in uvrstitvijo na zaključni turnir srednjeevropske lige, pa tudi z zmago proti ukrajinskem Lokomotivu v Kamniku, žal smo potem zlati niz izgubili, je za zdaj letošnja sezona za nas nadpovprečna. Zdaj moramo samo še nadaljevati v tem ritmu. Proti Innsbrucku nam v polfinalu srednjeevropske lige ne bo lahko, saj so edina ekipa brez poraza, vendar se ne bomo kar tako predali, seveda pa je v nadaljevanju sezone glavni cilj uvrstitev v finale končnice državnega prvenstva. Pa tudi tam se čim bolj upirati tistemu, ki bo na drugi strani.

  Drugi dve tekmi modre skupine bosta na sporedu v soboto. Že ob 15. uri bodo Mariborčani gostili Salonit in si skušali zagotovi najmanj četrto mesto v modri skupini, Kranjčani pa bodo na domačem igrišču gostili ACH Volley.

  Pari 6, kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Sreda, 2. marec: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I, 20:00), sobota, 5. marec: Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, 15:00), Triglav Kranj – ACH Volley (ŠD Planina, 18:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  21

  5

  0

  15

  5

  2

  ACH Volley

  18

  3

  1

  10

  6

  3

  Panvita Pomgrad

  13

  2

  3

  9

  10

  4

  Maribor

  11

  3

  2

  11

  12

  5

  Salonit Anhovo

  5

  1

  3

  7

  10

  6

  Triglav Kranj

  4

  0

  5

  6

  15

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji