Zanesljivo proti Gorenjkam

  Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska 3:0 (15, 11, 18)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50. Sodnika: Miklošič (Maribor) in Gril (Limbuš).

  Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič 4, Vrhovnik 6, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 13, Kostić, Aragao, Hribar, M. Jerala – libero, Turk, Potokar 7. Trener: Gašper Ribič.

  Zgornja Gorenjska: Crnkič – libero, Avsenik – libero, Marzidovšek, Pogačar, Blažič 6, Rotar, Klinar, Tučen 4, A. Jerala 7, Anderson 5, Tramontozzi 5, Čuk 2. Trener: Iztok Kšela.

  Na svoji zadnji tekmi v letošnji sezoni v dvorani Tivoli so odbojkarice Calcita Ljubljane gostile mlade Gorenjke, ki so jim v prvem delu sezone celo odvzele niz. Tokrat so slovenske državne prvakinje že v prvem nizu, ki so ga začele Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala stvari postavile na svoje mesto. Že na prvi tehnični odmor so domače odbojkarice z asom Elene Kučej odšle s prednostjo petih točk, ki so jo z novim asom, tokrat Monike Potokar povečale na 17:9. Po seriji lastnih napak gostujoče ekipe so s točko Mojce Božič ljubljanske odbojkarice povedle z 22:12, po drugi zaključni žogi pa z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu je domača ekipa nadaljevala z dobrimi servisi, prevladovala je tudi v bloku, predvsem to velja za Tino Grudino, ki je do konca niza zbrala kar šest blokov. Calcitovke so v drugem nizu za nameček naredile le dve lastni napaki, z blokom in asom pa sta ga končali Elena Kučej in Urška Igličar.

  Mlade gorenjske odbojkarice so boljši odpor nudile v tretjem nizu, ko je Ljubljančankam nekoliko popustila zbranost, vendar še ta potem, ko so povedle s 15:9. Varovanke Iztoka Kšele so se dveh lastnih napakah domače ekipe približale na štiri točke zaostanka (11:15), vendar so z asom Igličarjeve Calcitovke spet prišle do šestih točk prednosti, ki so jo po dveh neučinkovitih napadih Nine Čuk povečale še za točko (21:14) in tudi ta niz zanesljivo dobile.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Veseli me, da smo od prve do zadnje točke tekmo odigrali tako, kot smo se dogovorili, brez popuščanja in z zelo malo padca zbranosti in to je tisto, kar sem zahteval od igralk. V četrtek bodo igralke imele prost dan, nato pa začnemo s pripravami na turnir srednjeevropske lige v Poreču, ko bomo lahko računali tudi na Slavino Kolevo.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji