Calcit Volley priskočil na pomoč Božičku

    Z akcijo zbiranja novih žog za otroke iz manj spodbudnih okolij so v SportForum Slovenija – Društvu za promocijo športa Slovenije in v Zvezi prijateljev mladine Slovenije začeli v začetku meseca decembra. Namen akcije je bil z novimi žogami razveseliti čim več otrok iz manj spodbudnih okolij, poslanstvo akcije pa je izpostaviti družbeni pomen žoge kot predmeta, spodbuditi otroke k športni aktivnosti in s tem poskrbeti za izboljšanje gibalne kulture med slovenskimi otroki, za konec pa sporočiti Božičku, da je lahko žoga eno izmed najlepših in najboljših prazničnih daril za otroka. Žoga ima v družbi poseben status. Na milijone otrok po svetu se namreč vsak dan igra z žogo, jo brca, meče na koš in podaja, a žal vsi otroci nimajo sreče, da bi jim žoge lahko priskrbeli njihovi starši.

    Prav zato so se temu športno obarvanemu dobrodelnemu projektu z veseljem pridružili tudi v družini Calcit Volley.  Kapetana članskih ekip Urška Igličar in Andrej Štembergar Zupan sta v imenu svojih soigralcev Božičku predala dve žogi s prav posebnimi vzpodbudnimi mislimi za otroke. Urška in Andrej sta otrokom sporočila, da meje resnično obstajajo le v glavi – Urška je zapisala Tvoje sposobnosti so neizmerne. Ti zmoreš VSE!, Andrej pa je bil kratek in jedrnat: Kar sanjaš, lahko dosežeš.

    Calcitovci so se tudi sami lotili projekta dobre volje. Pripravili so klubski koledar, celoten znesek od prodaje pa bodo konec januarja podarili družini Kordič-Zamljen, ki se je znašla na težki življenjski preizkušnji.  Družini lahko z nakupom koledarja ali prostovoljnimi prispevki pomagate tudi vi. Več informacij poiščite na Facebook strani Calcit Volley ali pišite na e-poštni naslov marketing.calcitvolley@gmail.com.

    Komentarji