Še drugič presenetiti Ajaccio

  Koliko tekem bodo do konca leta varovanci Gašperja Ribiča še igrali, bo odvisno od razpleta polfinalnega obračuna s kranjskim Triglavom na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ob tej tekmi pa jih zagotovo čaka še tekma na Korziki v pokalu CEV. Pred slabimi štirinajstimi dnevi so v Šempetru presenetili z zmago, ki jim na povratni tekmi daje popolnoma realne možnosti za napredovanje. Vloga favorita bo sicer še vedno na strani francoske ekipe, ki je na zadnjih dveh domačih tekmah doma izgubila s Toursom z 2:3, v gosteh pa premagala Rennes s 3:1.

  V petek nam je proti Salonitu uspelo preživeti nekaj slabih trenutkov, predvsem to velja za drugi niz, v tretjem pa smo se vrnili v igro, kar je odločilo tekmo. Vendar se nam ne sme dogajati, da po vodstvu treh, štirih točk ogrozimo niz. V tej sezoni smo se nekajkrat že opekli na ta način, na srečo se tokrat, ko je tekma odločala o uvrstitvi na zaključni turnir, nismo, vendar so pred nami še pomembne tekme in česa podobnega si ne smemo več dovoliti, je po zmagi nad Kanalci opozoril Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja.

  Uvrstitev kamniških odbojkarjev na zaključni turnir v Hočah je bila na koncu popolnoma zaslužena, podobnih padcev v igri pa že na povratni tekmi pokala CEV v Ajacciu ne bo več smelo biti.

  Če se bomo želeli prebiti v tretji krog pokala CEV, bomo morali vse nize odigrati brez padcev v igri. Verjamem, da po zmagi v Šempetru imamo možnosti za napredovanje, na izid prve tekme pa se ne oziramo. Tekma se bo začela z 0:0, na nas pa bo, da izkoristimo vse slabosti nasprotnika. Na prvi tekmi smo dobro izpolnjevali načrt kar se tiče njihove igre. Res je, da so bili na prvi tekmi brez srbskega blokerja Dejana Radića, tako da imajo verjetno na tem igralnem mestu kakšno rezervo. Ampak ne glede na vse se moramo predvsem ukvarjati s svojo igro, kako bomo mi igrali, da skušamo dobre trenutke, ki ji imamo, držati čez cel niz in če bomo to sposobni, verjamem, da se domov lahko vrnemo z aktivnim rezultatom, v še eno presenečenje svojih varovancev verjame Ribič.

  Ajaccio je od tekme v Šempetru v domačem prvenstvu odigral dve tekmi. Na prvi je pred svojimi navijači izgubil s Toursom, lanskoletnim nasprotnikom Calcit Volleyja v pokalu CEV, ki ga je na koncu tudi osvojil, v gosteh pa so Korzičani premagali Rennes s 3:1. V Rennesu je s 33-timi točkami blestel španski korektor Jose Luis Gonzales. 

  Čeprav kamniški odbojkarji v tem trenutku razmišljajo le o aktualnih francoskih pokalnih zmagovalcih, z enim očesom vendarle pogledujejo tudi proti Hočam, kjer bodo v petek začeli braniti pokalno lovoriko. Žal jim urnik tekmovanja ne gre niti malo na roke, kajti praktično iz Francije bodo odšli v Hoče, tako da bodo skorajda brez treninga, kranjski Triglav, ki je v četrtfinalu presenetil Panvito Pomgrad pa bo vse prej kot lahek nasprotnik.

  Tudi ACH Volley v tem tednu čaka povratna tekma pokala CEV, vendar bodo z Novim Pazarjem igrali že v torek in še to doma, tako da bomo imeli dovolj časa, da se pripravijo na zaključni turnir pokala Slovenije. Počitka ne bomo imeli veliko, upam pa, da bomo našli toliko energije, da bomo lahko odigrali še ta pokalni turnir. V polfinalu nas čaka Triglav, ki tudi letos igra dobro, nam pa po vseh teh potovanjih nikakor ne bo enostavno. Ampak tako je, moramo to vzeti kot je in upam, da nam bo uspelo fante dobro pripraviti in spočiti tudi na to tekmo, toda pred tem želimo tudi v Ajacciu proti do ugodnega izida, zatrjuje trener aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji