Z Brčićevo že proti Rogožankam

  Čeprav z dvema tekmama manj so odbojkarice Calcit Volleyja prvi del sezone v domačem prvenstvu končale na drugem mestu, svoj edini poraz pa so doživele na domačem igrišču proti Formuli Formisu. Vendar je od tega poraza minilo že skoraj mesec dni in pol, Kamničanke pa so od začetka tedna močnejše za 192 cm visoko Bernardo Brčić.

  Dobili smo igralko, ki je državna reprezentantka Hrvaške in ima izkušnje iz italijanske in francoske lige. Že s svojim odnosom in pripravljenostjo, da je k nam prišla že pred novim letom, bo zagotovo velika pridobitev tudi po psihološki strani. Seveda z njo še ne bomo najbolj uigrani, a bo prav ta psihološka stran za nas zelo pomembna, je s prihodom hrvaške reprezentantke zadovoljen Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki so se lahko v miru pripravile na ekipo iz Rogoze.

  Že nekaj časa razmišljamo izključno le o tekmi s Formisom, ki bo za nas ključna in ena najpomembnejših v letošnji sezoni. Dobro se zavedamo, da bomo morali resnično prikazati svojo najboljšo letošnjo igro, če se bomo želeli uvrstiti v finale. Temu cilju smo vse podredili, vemo pa, da bo izredno težko, kajti Formis je v tej tekmi v vlogi favorita, za nameček pa bo igral še na domačem igrišču, Rozman vlogo favoritinj prepušča četi Matevža Kamnika.

  Ena od prednosti Kamničank pa bi lahko bila, da so se po prvi tekmi drugega kroga pokala CEV, ki so jo prejšnjo sredo igrale v Šempetru proti Novi KBM Braniku, lahko posvetile le zaključnemu turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja.

  Po sredini tekmi z Mariborčankami smo dejansko vse misli in energijo usmerili v četrtkovo tekmo z Rogožankami. Ali je bilo to dobro ali ne, bo pokazal razplet tekme, ampak naredili smo vse, kar smo lahko, da smo se v tem kratkem obdobju regenerirali, osvežili in ne nazadnje spoznali novo soigralko, da bi pričakali Formis v najboljši možni luči, je še dejal trener kamniških odbojkaric, ki so do zdaj dvakrat osvojile pokalno lovoriko. Prvič v sezoni 2012/13 v Šempetru, drugič pa leto dni pozneje prav v Hočah. Tudi takrat so v polfinalu premagale Formulo Formis.

  Formula Formis ima vsekakor dobro ekipo in njihovi navijači so zagotovo njen sedmi igralec, ki se ga na igrišču občuti. Priznam pa, da mi kot ekipa niso všeč, saj je veliko provokacij s strani igralk, trenerja in navijačev. Igrajo umazano igro, kar meni uničuje ta lep šport, toda tudi to je del športa. Zaradi tega bomo morale biti ne samo telesno, ampak tudi psihično dobro pripravljene. Morale bomo držati skupaj in biti zbrane skozi celo tekmo. Nikakor ne bomo smele dovoliti, da bi nas takšne stvari spravile s tira. Želimo si zmage, ki ji bomo vse podredile, pa je pred obračunom z Rogožankami odločna Tina Grudina.

  Kamničanke so imele v letošnji sezoni veliko vzponov in padcev v svoji igri, kar niti ni presenetljivo, saj je v ekipi veliko novink, nekatere od njih so celo prvič v vlogi, da se borijo za najvišja mesta. Toda že prejšnjo sredo so, navkljub porazu z Novo KBM Branikom, z izjemo četrtega niza prikazale zelo dobro igro.

  Na začetku sezone smo še iskale svojo igro, ki pa kar ni in ni stekla. Vendar nismo obupale, še več, slabše predstave so nas spodbudile, da smo trenirale še bolj zagnano in v vseh teh težavah smo postale prava ekipa. Med nami je nastala prava kemija, ki se jo je čutilo na zadnji tekmi proti Mariboru. Mislim, da je to trenutno naše najmočnejše orožje. Popolnoma zaupam v svojo ekipo, vem, da bomo v Hoče odšle dobro pripravljene, in če bomo držale podoben sprejem kot večji del tekme proti Braniku v pokalu CEV, se lahko nadejamo uvrstitve v finale. Seveda bo treba tudi dobro izvajati začetne udarce, lastne napake pa spraviti na minimum, je recept za kamniško zmago opisala Grudina.

  V prvi polfinalni tekmi bodo branilke pokalnega naslova, odbojkarice Nove KBM Branika, ki so do zdaj v tem tekmovanju zmagale že šestnajstkrat, igrale s Šempetrankami. Mariborčanke so bile v letošnji sezoni že dvakrat boljše od ekipe Alianse in veliko presenečenje bi bilo, če ne bi bilo tako tudi tretjič. Toda v pokalnem tekmovanju presenečenja niso izključena.

  Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije

  Četrtek, 21.12.2017

  17:30 – polfinale, ženske; Nova KBM Branik – Aliansa Šempeter

  20:00 – polfinale, ženske; Formula Formis – Calcit Volley

  Petek, 22.12.2017

  14:00 – polfinale, moški; Triglav – Calcit Volley

  17:00 - polfinale, moški; Hoče – ACH Volley Ljubljana

  20:00 - finale, ženske

  Sobota, 23.12.2017

  17:00 – finale, moški

  Dosedanje zmagovalke pokala Slovenije:

  1991/92  Paloma Branik

  1992/93  Paloma Branik

  1993/94  Paloma Branik

  1994/95  Abes Trade Celje

  1995/96  Infond Branik

  1996/97  Kemiplas Koper

  1997/98  Infond Branik

  1998/99  Infond Meltal

  1999/00  Infond Meltal

  2000/01  Nova KBM Meltal

  2001/02  Nova KBM Branik

  2002/03  Nova KBM Branik

  2003/04  Sladki greh Ljubljana

  2004/05  Sladki greh Ljubljana

  2005/06  Hit Nova Gorica

  2006/07  Hit Nova Gorica

  2007/08  Hit Nova gorica

  2008/09  Hit Nova Gorica

  2009/10  Nova KBM Branik

  2010/11  Nova KBM Branik

  2011/12  Nova KBM Branik

  2012/13  Calcit Volleyball

  2013/14  Calcit Volleyball

  2014/15 Nova KBM Branik

  2015/16 Nova KBM Branik

  2016/17 Nova KBM Branik

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji