Kadeti prevzeli vodstvo v skupini C

  Prva tekma je potekala med ekipama Calcit Volleyja in Krke, več želje do igre in zmage pa je pokazala domača ekipa. Predvsem ekipni duh, glasna klop in pa majhno število lastnih napak, so kamniško ekipo pripeljali do dokaj lahke zmage proti vrstnikom iz Novega mesta. Prvi niz so Kamničani dobili z izidom 25:16, drugega pa s 25:18. V prvi postavi Kamnika so igrali Urban Blaževič, Marko Medved, Nik Štebe, Gaj Prah, Ambrož Poljanšek, Aljoša Škorjanc in Nik Drnovšek. 

  Druga tekma je potekala med ekipama Krke in Triglavom iz Kranja. Prvi niz so po nekaj napakah sodnikov dobili Novomeščani s 26:24, v drugem so bili s 25:18 boljši Kranjčani, v tie-breaku pa so odbojkarji Triglava že vodili s 13:8, končne zmage s 15:13 pa se je veselila Krka.

  Na zadnji tekmi turnirja na OŠ Toma Brejca so domači odbojkarji gostom iz Kranja vrnili za poraz na uvodnem turnirju v Žirovnici. Nekaj taktičnih sprememb v prvi postavi Calcit Volleyja je zadostovalo, da so Kamničani dokaj gladko prišli do zmage z 2:0. Prvi niz so se Kranjčani še malo upirali, predvsem zaradi velikega števila lastnih napak domače ekipe in niz izgubili na 21. točki, v drugem pa so bili Kamničani precej boljši nasprotnik in zmagali s 25:16. Tudi svojo drugo tekmo je Calcit Volley začel v postavi Urban Blaževič, Marko Medved, Nik Štebe, Gaj Prah, Ambrož Poljanšek, Aljoša Škorjanc in Nik Drnovšek, na klopi pa so bili še Miha Okorn, Nik Mujanovič, Brin Tomc, Vid Kališnik in Rok Podbregar. 

  Zelo sem zadovoljen s prvo tekmo svojih varovancev, saj smo oba niza odigrali na zelo visoki ravni. Naredili smo zelo malo lastnih napak in se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. Predvsem pa je bila taktična zamisel, da sem prvega libera ekipe Tomca zamenjal z Drnovškom, ki drugače igra na mestu podajalca, sprejemalca Škorjanca dal na mesto korektorja, Štebeta, ki je drugače tudi podajalec, pa na sprejem. To se je izkazalo za dobro potezo. Predvsem sprejem je bil tisti, ki nam je omogočal, da smo igrali odlično na vseh položajih. Tako je bilo podajalcu lažje razigrati ekipo in biti čim manj predvidljiv za nasprotno ekipo. Veseli pa me, da je letos udeležba na treningih res velika, da si vsi igralci želijo trenirati, žal pa imamo na teden le dva prosta termina. Mislim, da bi bili izidi še boljši, če bi imeli na voljo štiri do pet treningov, kot jih imajo nekatere druge kadetske ekipe. Še vedno si želim, da bi klub našel še kakšen prost termin, ki bi ustrezal tako meni kot igralcem, si je zaželel Jure Sitar, ki ob kadetih Calcit Volleyja vodi še kamniške starejše dečke in prvo ekipo v mali odbojki.


   

  Komentarji