Boljše tudi od Šempetrank

  Calcit Ljubljana – Aliansa-Šempeter 3:0  (16, 19, 16)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli. 40 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

  Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič 3, Vrhovnik 6, Igličar 17, Forštnarič 4, Kučej, Kostić, Aragao , Hribar, Jerala – libero, Turk 3, Potokar 13. Trener: Gašper Ribič.

  Aliansa-Šempeter: Mazej – libero, Tomc – libero, Dubonosova 7, Šantelj 6, Blagus 2, Sopčič 1, Rozman 11, Ovčar, Kopač, Lenart 2, Udrih 3, Trukel. Trener: Beno Božič.

  Slovenske državne prvakinje so še svojo tretjo tekmo v 1. DOL za ženske končale brez izgubljenega niza. Gostje iz Šempetra jim niti v enem nizu niso nudile konkretnejšega odpora. Vendar je bilo to glede na mladost ekipe, ki jo vodi Beno Božič tudi pričakovati. Šempetranke so pred letošnjo sezono spet temeljito pomladile ekipo, v svojih vrstah imajo le dve izkušenejši igralki, Ines Udrih, ki je pred začetkom letošnje sezone priskočila na pomoč in Katjuša Rozman, druge so mlade, večinoma še brez prvoligaških izkušenj.

  Domače odbojkarice so tekmo s Šempetrankami začele z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Eleno Kučej, Majo Forštnarič, Urško Igličar in prosto igralko Meto Jeralo, medtem ko se je Beno Božič, trener gostujoče ekipe odločil za Manco Lenart, Emo Sopčič, Katjušo Rozman, Teo Blagus, Leo Šantelj, Ines Udrih in prosto igralko Andrejo Tomc. Šempetranke so še vodile s 5:3, na servis Vrhovnikove so Calcitovke preko Potokarjeve prvič povedle (6:5), z dvema asoma kapetanke domače ekipe pa nasprotnicam pobegnile za štiri točke (9:5). Do drugega tehničnega odmora je bila v napadu nezaustavljiva Igličarjeva, kar je domači ekipi prineslo prednost sedmih točk. V končnici niza so v domači ekipi priložnost za igro dobili še Ana Katarina Hribar in Kaja Turk, zadnjo točko za vodstvo z 1:0 je z blokom dosegla Igličarjeva.

  Drugi niz se je začel z vodstvom odbojkaric Calcita Ljubljane s 5:1, po polminutnem odmoru so gostje preko Aleksandre Dubonosove in Tee Blagus izid izenačile na sedmi točki, toda po predolgem servisu Ines Udrih so na prvi tehnični odmor s točko prednosti odšle slovenske državne prvakinje. Vendar si domače odbojkarice večje prednosti do drugega tehničnega odmora niso priigrale. V gostujoči ekipi sta jim v napadu največ težav povzročali Rozmanova in Dubonosova, ki je tudi poskrbela za izenačenje na štirinajsti točki. Toda po polminutnem odmoru, ki ga je zahteval Gašper Ribič, so domače odbojkarice z asom Forštnaričeve ob drugem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti, a se gostje niso predale. Po dveh avtih Potokarjeve so Šempetranke še povedle z 19:18. S petimi zaporednimi točkami domače ekipe, zadnjo je z asom prispevala Grudina, je bil odpor gostij v drugem nizu dokončno strt. Zmago je potrdila reprezentantka Monika Potokar.

  Z asom Igličarjeve in uspešnim napadom Grudine so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor tretjega niza odšle s prednostjo petih točk, takoj po vrnitvi na igrišče je korektorka Calcita Ljubljane dosegla še en as. Z delnim izidom 5:1 so se jim borbene gostje še približale na dve točki zaostanka (8:10), toda z asom Grudine so domače odbojkarice gostjam pobegnile za šest točk (14:8), kar jim je ob zbrani igri zadostovalo za nove tri točke v državnem prvenstvu. Z dvema asoma je tekmo končala Kaja Turk.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: “Čeprav je kakovostna razlika na naši strani, od svojih igralk vseeno zahtevam, da tudi takšne tekme odigrajo na visoki ravni. Tokrat nam to ni uspelo, bili smo premalo agresivni na servisu, čeprav so dosegli kar nekaj asov, bila je tudi kakšna napaka preveč v napadu, vendar moramo biti mi tisti, ki narekujejo tempo igre. Na koncu smo zmagali, z igro pa nisem preveč zadovoljen.”

  Beno Božič, trener Alianse-Šempetra: “Calcit Ljubljana je premočna ekipa za nas, ampak z določenimi segmenti naše igre sem zadovoljen. Mislim, da bo tudi nam v roku meseca dni uspelo dvigniti raven svoje igre in bomo marsikateri ekipi konkurenčni.”

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji