V znamenju Tončka Šterna

  Calcit Volleyball – National Žirovnica 3:0 (19, 9, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 150 gledalcev. Sodnika: Novak (Dvori) in Mohorčič (Žužemberk)

  Calcit Volleyball: Hribar – libero 1, Novljan 4, T. Štern 26, Vidmar 5, Štembergar Zupan 6, Brulec 2, Lakner 2, Kotnik 3, Videčnik 2, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen..

  National Žirovnica: Toman – libero, Kegljevič 10, Bajdak 6, Blagne, Hrovat 1, Tučen 7, Mulec 3, Peljhan, Zorman, Beravs 3, Šikanič, Globolčnik – libero, Jenko 5, Lindič 1. Trener: Miha Verbič.

  Kamniški odbojkarji so v prejšnjem krogu slavili na vročem gostovanju v Kanalu, Žirovničani pa so po zmagi v Novem mestu v drugem krogu, po dvajsetih letih prišli še do prve domače zmage v prvoligaški konkurenci. Varovanci Mihe Verbiča so bili boljši od Fužinar Metala, kar je bila zanje lepa popotnica za gostovanje v Kamniku. Ekipi sta se v pripravljalnem obdobju pomerili na močnem turnirju v Žirovnici, na njem so prvo mesto sicer osvojili odbojkarji Calcit Volleyballa, toda na prvi tekmi turnirja so morali priznati premoč novemu prvoligašu.

  Vse to so bili dovolj veliki razlogi, da so Kamničani v tekmo krenili brez podcenjevanja. Trener Marko Brumen je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem.

  Do drugega tehničnega odmora so si Kamničani priigrali štiri točke prednosti, vodili so še z 18:14, toda z blokoma Beravsa in Jenka so se jim Žirovničani približali na točko zaostanka (17:18), vendar do preobrata ni prišlo. Serijo njihovih točk je z uspešnim napadom končal Tonček Štern, ki je imel ob servisih Brulca tudi največ zaslug, da so domači odbojkarji prišli do sedmih zaključnih žog za zmago v uvodnem nizu. Po napaki Peljhana so izkoristili drugo.

  V drugem nizu so Kamničani popolnoma prevladovali na igrišču. Namesto Štembergar Zupana je bil v postavi Primož Vidmar, v bloku je priložnost dobil Jure Lakner, niz pa se je začel s serijo servisov Brulca do vodstva s 5:0. S tem pa težav za goste še ni bilo konec, kajti po asu Jureta Laknerja je bilo že 11:2 za odbojkarje Calcit Volleyballa, prednost devetih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Žirovničani so se dokončno predali, v domači ekipi sta se v končnici niza razigrala še Štern in Kotnik, Kamničani pa so dosegli šest točk zapored.

  V tretjem nizu je Brumen popolnoma spremenil postavo, v igro poslal Janija Konjedica, vanjo vrnil Štembergar Zupana in Videčnika, počivala sta Kotnik in Novljan, razmerje moči pa se na igrišču ni bistveno spremenilo. Še naprej so prevladovali Kamničani, Štern je bil praktično nezaustavljiv, njegova učinkovitost v napadu je bila ob koncu tekme kar 65-odstotna, ob tem je bil še šestkrat uspešen v bloku, in prav po njegovi točki je Calcit povedel s 16:10. Odpora gostov je bilo dokončno konec po bloku Konjedica, saj so za domačini zaostajali že za devet točk (10:19). Do konca tekme so svoj zaostanek sicer znižali, vendar zmaga domače ekipe ni bila ogrožena.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Tokrat smo imeli v svoji ekipi izredno razpoloženega Tončka Šterna, ki je bil v napadu nedotakljiv, izkazal pa se je tudi v bloku. O sami igri je težko govoriti, saj gostje niso bili najbolj razpoloženi za igro, je bila pa to priložnost, da so vsi igralci dobili priložnost za igro.

  Miha Verbič, trener National Žirovnice: Ni bil težava samo Tonček Štern, bolj me moti, da mi nismo prikazali dobre igre. Drugi niz se sicer zgodi, vendar smo po tistem, ko smo se v prvem nizu Kamničanom približali na točko zaostanka pri izidu 18:19, popolnoma popustili in nehali igrati. Očitno je, da nam tekme ob sredah ne ustrezajo, saj imajo igralci šolske in službene obveznosti, toda kljub temu bi morali prikazati boljšo igro. Tokrat preprosto nismo bili pravi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji