Bankirke zanesljivo v finale

  Nova KBM Branik – GEN-I Volley  3:0 (16, 14, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Jovanović (Komenda).

  Nova KBM Branik: Mlakar 11, Blagne, Kaučič 6, Sužnik – libero, Cvetanović 10, Ammerman 11, Vovk, Najdič 3, Pučnik, Planinšec 16, Sobočan – libero, Pintar, Eržen. Trener: Sebastijan Škorc.

  GEN-I Volley: Vukčević 1, Burilo, Bavdaž, Zbičajnik 2, Aumann 4, Š. Marušič, Djukić 7, Kolbl 8, Pahor – libero, P. Marušič, Simčič, Dvorščak, Valenčič 7. Trener: Luigi Schiavon.

  Odbojkarice Nove KBM Branika in GEN-I Volleyja, takrat še HiT Nove Gorice, so se zadnjič na zaključnem turnirju pomerile pred štirimi leti, ko je bil ob svoji 65-obletnici prireditelj tako kot letos OK Kamnik. Pred štirimi lesti so, tako kot danes, s 3:0 slavile Mariborčanke, ki so nato v finalu s 3:2 premagali Calcit Volleyball, danes Calcit Ljubljano, sicer pa so Novogoričanke do svoje četrte lovorike prišle dve leti prej z zmago nad Novo KBM Branikom.

  Čeprav so v letošnji sezoni Novogoričanke dvakrat nevarno zapretile Mariborčankam, obakrat so resda ostale praznih rok, na današnji tekmi niti v enem trenutku niso bile blizu uspeha. V prvem nizu so z blokom Sare Djukić izid po zaostanku treh točk izid na deveti točki še izenačile, toda na servis Marine Kaučič so jim Mariborčanke pobegnile za pet točk (14:9), po asu Sare Najdič in bloku Saše Planinšec je bilo že 17:10 za Novo KBM Branik. Planinšec je še z enim blokom dosegla tudi zadnjo točko v uvodnem nizu.

  V drugem nizu so branilke pokalnega naslova z osmimi zaporednimi točkami, na servisu je bila odlična Saša Planinšec, povedle z 12:4. Novogoriška ekipa je imela vse preveč težav na sprejemu in z organizacijo napada, na drugi strani so Mariborčanke prevladovale v vseh elementih igre. Luigi Schiavon, trener GEN-I Volleyja je vzel oba polminutna odmora, vendar to ritma igre bankirk, ki jo je dobro vodila reprezentantka Sara Najdič, ni zaustavilo, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Sarah Ammermann.

  Tudi v tretjem nizu so prevladovale mariborske odbojkarice, ki jih je s tribune kamniške športne dvorane spremljal tudi njihov nekdanji trener Bruno Najdič, sicer selektor slovenske ženske reprezentance. Pri zaostanku petih točk (6:11) je Schiavon polminutni odmor, ki je za trenutek prinesel boljšo igro novogoriške ekipe, saj se je mariborski približala na dve točki zaostanka (9:11), toda ob drugem tehničnem odmoru je spet zaostajala za pet točk. Do konca tekme so bankirke svojo prednost ob boljšem servisu in igri v napadu le še povečale in zasluženo še tretjič v letošnji sezoni na kolena spravile novogoriške odbojkarice. Z blokom, 14 za mariborsko ekipo, novogoriška jih je dosegla le pet, je tekmo končala Cvetanovičeva.

  Izjavi po tekmi

  Sara Najdič, organizatorka igre Nove KBM Branika: S pravim pristopom, s katerim smo pristopile k igri, nam je bilo vse skupaj veliko lažje. Dejstvo je, da smo zmago pričakovale, toda zdaj je to za nami, pripraviti se moramo na nasprotnice v finalu.

  Sara Valenčič, sprejemalka GEN-I Volleyja: Ta premor nam ni koristil, pred novim letom smo bili v nekakšnem zmagovalnem ritmu in očitno bomo potrebovale nekaj časa, da spet pridemo v ta ritem. Nimamo si česa očitati, borile smo se, kot smo se lahko, večina igralk je prvič na takšnem dogodku, Mariborčanke pa so bile danes preprosto premočne za nas.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji