ACH Volley še enkrat boljši

  ACH Volley – Calcit Volleyball    3:0 (19, 21, 19)

  Ljubljana – Dvorana Stožice, gledalcev 200, sodnika: Milinović, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).

  ACH Volley Ljubljana: Flajs, Kozamernik 12, Kovačič – libero 1, Purić 3, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 17, Pokeršnik 9, Buculjević 3, Armenakis 16. Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volleyball: Štalekar 4, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 3, Vidmar 11, Pereira 11, Brulec 1, Lakner, Kotnik 5, Štembergar Zupan, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  V zadnji tekmi ljubljanskega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarji ACH Volleyja prišli še do svoje druge zmage, Calcit Volleyball pa je po petkovem porazu z Bystrino SPU Nitro tudi tokrat ostal praznih rok. Tako kot na dvoboju s Slovaki in zadnjim medsebojnim obračunom z Ljubljančani pred štirimi tedni v domačem prvenstvu, Kamničani niso osvojili niti niza.

  Ljubljančani so z blokom Jana Kozamernika povedli s 5:2, nato pa so svojo prednost ohranili do konca uvodnega niza. Z novim blokom, tokrat Apostolosa Armenakisa je bilo 7:3, razlika štirih točk je bila tudi ob prvem tehničnem odmoru. Grški korektor v dresu ACH Volleyja je z uspešnim napadom svojo ekipo popeljal do prednosti petih točk (11:6), ki je bila za goste iz Kamnika neulovljiva. Njihov napad je bil sicer boljši kot na petkovi tekmi s slovaško Nitro, vendar so bili slabši na sprejemu, do konca niza pa niti enkrat nasprotnikov niso zaustavili z blokom. Za bolj ugoden izid jim je manjkal tudi bolj prodoren servis, medtem ko sta bila v napadu učinkovita Žiga Štern s šestimi točkami in Armenakis s petimi, pri Kamničanih je v prvem nizu pet točk dosegel tudi Maxson Pereira.

  Drugi niz se je za kamniške odbojkarje začel obetavno, saj so povedli s 7:4, toda z asom Jana Pokeršnika so na prvi tehnični odmor s točko prednosti odšli domačini. Serijo njihov točk je z blokom zaustavil Sašo Štalekar, vendar so Ljubljančani z blokom Maksima Buculjevića in napako Pereire do drugega tehničnega odmora Kamničanom pobegnili na 16:12. Še bližje zmagi so bili po bloku Kozamernika ter takoj nato še Armenakisa, saj so gostom pobegnili na šest točk (22:16). Na servis Jureta Okrogliča so Kamničani sicer dosegli tri zaporedne točke, imeli tudi protinapad za minus dve, namesto tega pa je točko dosegel Armenakis, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil Žiga Štern.

  Po točki Armenakisa in zaostanku štirih točk (0:4), je gostujoči trener Gašper Ribič že takoj na začetku tretjega niza posegel po polminutnem odmoru, toda z dvema asoma Šterna je ACH Volley na prvi tehnični odmor odšel s prednostjo petih točk. Z blokom Primoža Vidmarja ter nato še Pereire so Kamničani na servis Jana Brulca izid na enajsti točki izenačili. Izenačeno je bilo tudi še na petnajsti točki, z asom Jana Kozamernik pa so Ljubljančani povedli z 18:15, kar jim je ob bolj zbrani igri zadoščalo za končno zmago. Z blokom jo je potrdil Kozamernik.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Čeprav tudi danes nismo osvojili niza, smo prikazali boljšo igro kot včeraj proti Slovakom, imeli smo boljši odstotek v napadu, toda proti ACH Volleyju, ki je bil okoli dvajset odstotkov boljši, je bilo to premalo za vsaj častni niz. Ljubljančani so zaključili tudi sprejem na dva, tri metre so zaključili, uspešni so bili tudi na visoke žoge, mi ne. Za nameček so dobro držali blok in obrambo, v tem trenutku pa nimamo igralca, ki bi s svojo višino lahko prebijal. Ampak določen napredek v naši igri je, na tem moramo graditi naprej. Verjamem, da bomo svojo igro popravili in izboljšali.

  Zoran Kedačič, trener AH Volleyja: Calcit Volleyball je ne glede na slabšo petkovo igro vedno spoštovanja vreden nasprotnik, vsaka zmaga proti njim ima dodatno draž. Ta turnir nam je prišel zelo prav, kajti vmes smo deset dni trdo trenirali in to, da nismo porušili forme, je fantastično. Dejstvo pa je, da so bili fantje po desetih dneh neigranja tekem neverjetno motivirani, dodatna motivacija je tudi liga prvakov v tej dvorani, tako da sem lahko zadovoljen s tem, da smo obe tekmi odigrali na visoki ravni.

   

  Komentarji