V novo leto s porazom

  Calcit Volleyball – Bystrina SPU Nitra   0:3 (-20, -23, -18)

  Ljubljana – Dvorana Stožice, gledalcev 50, sodnika: Stipaničev Matečić, Milinović (oba Hrvaška).

  Calcit Volleyball: Štalekar 3, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek 3, Okroglič 5, Vidmar 6, Pereira 3, Brulec 4, Lakner, Kotnik 9, Štembergar Zupan 3, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Bystrina SPU Nitra: Ludha 6, Rehak 13, Kubš 7, Zatko 4, Grut 9, Kašper 9, Holly, Turis – libero, Bencz, Hornik 2, Malina. Trener: Marek Kardoš.

  Kamničani so se od minulega leta poslovili s tremi zaporednimi porazi, dvema v domačem prvenstvu in proti francoskemu Toursu v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV. Zanje je zato bil krajši novoletni premor več kot dobrodošel, prvi tekmec po dobrih treh tednih pa kakovostna slovaška ekipa Bystrina NPU Nitra, ki je na prvi tekmi ljubljanskega turnirja srednjeevropske ekipe resda visoko izgubila proti ACH Volleyju, vendar je tik pred novim letom doma premagala Innsbruck.

  Čeprav so Kamničani povedli s 7:5, so gostje iz Nitre dosegli štiri zaporedne točke, s točko Mateja Kubša pa je bilo že 11:8 za slovaške odbojkarje. Varovanci Gašperja Ribiča, ki je vzel polminutni odmor, so bili predvsem neučinkoviti v napadu – njihova uspešnost v prvem nizu je bila le 28-odstotna – , kar je bil eden glavnih razlogov, da so tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke. Toda po vrnitvi na igrišče je Maxson Pereira izid na šestnajsti točki izenačil, po napaki Miloša Hornika pa je bilo 18:17 za kamniško ekipo. Vendar je končnica pripadla Slovakom, ki so z dvema zaporednima blokoma povedli z 22:18, niz pa se je končal z napako na servisu Jana Brulca. Deveto neizsiljeno v uvodnem nizu.

  Tudi drugi niz se ni začel po željah kamniških odbojkarjev, ki so imeli še naprej težave v napadu, pa tudi na servisu, tako da so na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami zaostanka. Z neprepričljivo igro so Kamničani nadaljevali do drugega tehničnega odmora in po novi napaki, tokrat Pereire, je Nitra svojo prednost povečala še za točko. Z blokom Matica Videčnika so se aktualni slovenski pokalni zmagovalci Slovakom približali na točko (18:19), vendar sta nato dva napada Domna Kotnika končala v avtu, tretji pa v bloku. Kamničani so se na servis Timoteja Ratka še približali na točko zaostanka (22:23), vendar je Andrej Grut, Slovenec v dresu Nitra, izkoristil drugo zaključno žogo svoje ekipe za vodstvo z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so odbojkarji iz Kamnika po štirih zaporednih točkah slovaških odbojkarjev zaostajali za tri točke (7:10), še naprej pa so ob prevelikem številu lastnih napak imeli vse preveč težav z učinkovitostjo v napadu. Na drugi tehnični odmor so Kamničani odšli z zaostankom štirih točk, ki ga do konca tekme niso več ulovili.

  V soboto bo v Stožicah na sporedu še slovenski obračun med ACH Volleyjem in Calcit Volleyballom. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Statistično gledano smo imeli boljši sprejem od nasprotnika, vendar je bil naš napad le 29-odstoten, naredili pa smo 33 lastnih napak, to pa je absolutno preveč, da bi lahko premagali Nitro. Za nameček smo ob nepravem trenutku naredili kakšno napako preveč, in še takrat, ko smo bili v položaju, da bi ulovili nasprotnika, nam to ni uspelo. Ne ostane nam drugega, kot da dvignemo glave in jutri proti ACH Volleyju prikažemo boljšo igro. Naredili bomo vse, da presenetimo Ljubljančane, zavedamo pa se, da so trenutno v zelo dobril formi.

  Andrej Grut, igralec Bystre SPU Nitre: Danes smo igrali veliko bolje kot včeraj proti ACH Volleyju, predvsem smo delali manj napak. Nasprotnikom nismo pustili lahkih žog, zato so si morali priboriti vsako točko in zato so oni delali toliko več napak od nas. Na koncu se je to poznalo na rezultatu. Naš cilj je, da se uvrstimo na zaključni turnir, za zdaj nam kaže dobro.

   

  Komentarji