ACH Volley prvi finalist

  ACH Volley – Krka  3:0 (22, 21, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled) in Novak (Dvor).

  ACH Volley: Flajs 8, Jereb, Kozlowski 3, Kozamernik 6, Walker 3, Purić 3, Ledinek – libero, Satler, Pleško – libero, Jurić, Donik, Kumer, Mochalski 15, Terpin 6. Trener: Bogdan Kotnik.

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 3, Pelemiš 4, Kvas 1, Detela 2, Rojnik 9, Fridrih – libero, Flisar 9, Bogožalec 13, Menih – libero, Grabar 1, Drvarič . Trener: Dejan Fujs.

  V letošnji sezoni so se odbojkarji ACH Volleyja, ki branijo pokalni naslov in Panvite Pomgrada pomerili dvakrat, obakrat, tako v državnem prvenstvu kot ob koncu minulega leta na turnirju srednjeevropske lige so se zmage veselili Ljubljančani, a so jim bili Sobočani obakrat blizu. Ne pa tudi na lanskem zaključnem turnirju pokala Slovenije, ko je ACH Volley brez izgubljenega niza premagal soboške odbojkarje, ki so pred sedmimi leti v Novi Gorici na finalni tekmi povedli z 2:0 v nizih, na koncu pa vendarle priznali premoč najbolj uspešni slovenski odbojkarski ekipi.

  Tudi večji del prvega niza prve polfinalne tekme pokala Slovenije so Sobočani svojim nasprotnikom povzročili nemalo težav, čeprav so Ljubljančani ob boljšem bloku in razpoloženem Ericu Mochalskemu povedli z 12:7. Do drugega tehničnega odmora so se jim soboški odbojkarji približali na točko zaostanka (14:15), toda na servis Andreja Flajsa je ACH Volley spet prišel do petih točk prednosti (19:14), a mu to še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti Sobočani so se jim še dvakrat približali na točko zaostanka. Zadnjič pri izidu 22:23, toda po polminutnem odmoru Bogdana Kotnika sta Andrej Flajs in Mochalski z blokom le prinesla zmago ljubljanski ekipi v uvodnem nizu.

  V drugem nizu so prvi do dveh točk prišli varovanci Dejana Fujsa, ki so po napaki Mochalskega povedli z 9:7, vendar je prvi polminutni odmor vzel soboški trener. Z delnim izidom 5:2 so do vodstva prišli odbojkarji ACH Volleyja (12:11), ki so z blokom Jana Kozamernika ob drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama naskoka. Po asu Tineta Kvasa sta bili ekipi na 17. točki že izenačeni, vendar do napete končnice ni prišlo, kajti branilci pokalnega naslova so, tudi na račun dveh lastnih napak Sobočanov, prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Potrdil ga je Flajs.

  Začetek tretjega niza je prinesel številne lastne napake na obeh straneh tako na servisu kot v napadu, po vodstvu soboške ekipe z 9:7 pa so Ljubljančani izkoristili slab sprejem Sobočanov in s točko Jerneja Terpina, ki je sredi drugega niza zamenjal Samuela Walkerja, povedli s 13:10. Po winnerju Dike Purića je ACH Volley pobegnil za štiri točke (17:13), a se jim je po uspešno izvedenem prvem tempu Gorazda Flisarja približala na dve točki zaostanka (16:18), nato pa po napaki Flajsa na sprejemu na servis Blaža Grabarja le še na eno (20:21). Vendar do preobrata ni prišlo, tekma se je končala z napako Aljoše Bogolažca, sicer 31 soboško na tekmi, ACH Volley jih je recimo naredil osem manj.

  V nedeljo, ob 19. uri bo ACH Volley v finalu pokalnega tekmovanja igral z zmagovalcem drugega polfinalnega obračuna med domačim Calcit Volleyballom in Krko, ki se bo začel nocoj ob 20.30 uri.

  Izjavi po tekmi

  Andrej Flajs, kapetan in sprejemalec ACH Volleyja: Z našo igro še nisem popolnoma zadovoljen. Mislim, da smo tudi danes naredili preveč napak na servisu, kar 18, nasprotniki so imeli dober sprejem in morda smo zato morali več tvegati. Na drugi strani moramo še popraviti našo konstantnost v igri, saj že skozi niz preveč nihamo, kajti ko pridemo do visoke prednosti, je ne znamo zadržati. Verjamem, da imamo tu veliko rezerv. Seveda smo veseli, da smo se uvrstili v finale, kjer pa bo za zmago treba pokazati še malo več.

  Tine Kvas, organizator igre Panvite Pomgrada: Tudi tokrat smo naredili nekaj lastnih napak v seriji, kar potem odloča niz. Nismo bili pod nobenim pritiskom, od nas nihče ni zahteval finala, očitno pa smo si sami naložili preveliko breme. ACH je dokazal, da je boljša, kakovostnejša ekipa, ki drži svojo raven igranja, medtem ko imamo mi v svoji igri preveč vzponov in padcev. Upam, da bo drugače v državnem prvenstvu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji