Z zmago prebolele domači poraz

  Gen-I Volley – Calcit Volley  (-18, -21, -21)

  Nova Gorica – Mestna športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Mohorčič (Mokronog).

  GEN-I Volley: Ferlinc 3, Zbičajnik, P. Marušič 7, Uršič, Bavdaž 11, Kolbl 10, Đukić 1, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič 4, Simčič – libero, Spačal , Gubaš, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

  Calcit Volley: Grudina 11, Peterson, Mihevc 9, Blažič 4, Igličar 20, Mihalinec 7, Zaplotnik, Pogačar 7, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 2, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Med tednom so kamniške odbojkarice prvič v letošnji sezoni klonile v državnem prvenstvu. V Kamniku jih je v naprej odigrani tekmi 8. kroga po hudem boju premagala Formula Formis, vendar poraz ni zaustavil varovank Gregorja Rozmana, ki so proti Novogoričankam zabeležile svojo šesto zmago. Sicer pa drugo današnjo Calcit Volleyja v Novi Gorici, kajti pred ženskim obračunom je do treh točk prišla tudi kamniška moška ekipa.

  V prvem nizu so domače odbojkarice povedle s 3:1, toda Urška Igličar je na tretji točki izid že izenačila, po uspešnem napadu Katje Mihevc pa so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. S tem težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti razigrana Katja Mihalinec je z dvema zaporednima točkama prednost gostujoče ekipe povečala na 16:10. Po treh lastnih napakah gostij so se Novogoričanke nasprotnicam približale na tri točke (13:16), z novo serijo točk, ko je bila na servisu Tina Grudina, nekdanja igralka GEN-I Volleyja, pa je bil izid odločen. Kamničanke so si priigrale sedem točk prednosti (21:14), vodstvo z 1:0 v nizih je potrdila Mihevčeva.

  Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu gostujoče odbojkarice, ki so z asom Eve Pogačar prvič domačinkam pobegnile za tri točke (12:9), po napadu Urške Igličar že za štiri (13:9). Vendar so se jim Novogoričanke hitro približale le na točko (12:13), toda po servisih Katje Mihevc so Kamničanke spet prišle do občutnejše prednosti (19:13).   A to gostjam še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti z napadi Polone Marušič in Nike Bavdaž so odbojkarice CEN-I Volleyja prišle na dve točki zaostanka (19:21), da pa do preobrata ni prišlo je z blokom poskrbela Eva Pogačar, z uspešnima napadoma pa še Pia Blažič in Katja Mihevc.

  V tretjem nizu so Kamničanke ob prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti, a je bilo nadaljevanje niza nato bolj izenačeno. S tremi zaporednimi točkami so se Novogoričanke gostjam približale na točko zaostanka (4:7), nato pa povedle s 13:12. Trikrat zaporedoma je bila uspešna Nika Bavdaž. Ko je Bavdaževa dosegla še as, je bilo 17:14 za domače odbojkarice, ki so s tremi točkami prednosti vodile tudi še pri izidu 19:16. Toda na servis Pogačarjeve so Kamničanke uprizorile popoln preobrat, saj so z asom svoje organizatorke igre povedle z 20:19, tekmo pa je s tremi zaporednimi napadi končala kapetanka Urška Igličar.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Težko je reči, ali je bila to naša najboljša igra v letošnji sezoni, bi pa dejal, da smo odigrali zrelo tekmo, z dobrim pristopom, dobrim odnosom in dobro zbranostjo. To nam je danes tudi prineslo zmago, vesel pa sem, kako so dekleta odreagirale po bolečem porazu v sredo v Kamniku. Ampak to je pokazatelj, ki mi kot trenerju da vedeti, kakšna je ta ekipa. Vedeti je treba, da je v Novi Gorici vedno težko priti do treh točk.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji