V Puconcih za drugo mesto

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja bo nocoj, ob 19. uri, v tretjem krogu zelene skupine 1A. DOL za ženske gostovala v Puconcih. Mlade kamniške odbojkarice so trenutno na tretjem mestu zelene skupine, le tri točke za Pucončankami, zato bo nocojšnja tekma z domačinkami zanje še toliko bolj pomembna v boju za drugo mesto, ki tudi v prihodnji sezoni zagotavlja nastop med najboljšimi slovenskimi klubi.

  Kamničanke so zeleno skupino začele s prepričljivo zmago v Ljutomeru, zelo dobro pa jim je kazalo tudi po uvodnem nizu v domačem obračunu z zmagovalkami 1B. DOL, odbojkaricami ATK Grosuplja. Toda nadaljevanje tekme zanje ni bilo več tako uspešno, popustile so na sprejemu, naredile pa so tudi preveč lastnih napak, kar je bilo na koncu zanje usodno. V svojih vrstah so sicer imele dve razpoloženi igralki, Evo Zatković in Špelo Lužovec, vendar to ni bilo dovolj proti gostjam z Grosuplja.

  S porazom so zamudile priložnost, da bi na drugem mestu ulovile Pucončanke, ki so v prvem krogu v gosteh premagale Grosupeljčanke, minulo soboto pa so izgubile v Kopru proti trenutno vodilni ekipi Ankaran Hrvatini. Prav njihov medsebojni dvoboj v zadnjem krogu rednega dela prvenstva je tudi odločal, katera ekipa bo v zeleno skupino prenesla šest točk. V primeru zmage bi jih Kamničanke prenesle celo devet, kar bi jim v zeleni skupini močno olajšalo delo v boju za eno od prvih dveh mest, s tem pa tudi igranje v 1A. DOL tudi v prihodnji sezoni, ko bo v njej igralo le osem klubov. Žal se za kamniško ekipo ni izšlo vse po željah, toda navkljub tem porazu in porazu z Grosupeljčankami minulo soboto ostajajo v igri za najmanj drugo mesto.

  V letošnji sezoni so v prvem delu sezone Pucončanke že premagale in to brez izgubljenega niza,  zagotovo pa so česa podobnega sposobne tudi tokrat. Ker so skorajda vse kamniške odbojkarice srednješolke, jim igranje med tednom, pa še to v gosteh, ne ustreza najbolj, toda v letošnji sezoni so že nekajkrat dokazale, da so iz pravega testa, nenazadnje so se tudi uvrstile na zaključni turnir Pokala Slovenije, morebitna zmaga pa bi bila odlična popotnica za še eno novo, težko gostovanje, ko bodo to soboto igrale proti Ankarančankam.

  Pari tretjega kroga zelene skupine:

  Sreda, 20. marec: Roto-Kema Puconci – Calcit Volley (Zelene dvorana Puconci, 19.00), ATK Grosuplje – Swatycomet Zreče (ŠD Brinje, 18.30), Ljutomer – Ankaran Hrvatini (ŠD ŠIC Ljutomer, 20.00)