V četrtek proti Grosuplju

  Dobre tri tedne se na svojo premierno prvoligaško sezono že pripravlja druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki jo bo tudi v letošnji sezoni vodil Franci Obolnar. V četrtek se bodo njegove varovanke pomerile z ekipo ATK Grosuplje. Minuli konec tedna je za nov velik uspeh kamniškega kluba znova poskrbela naveza Šoljarič-Žužek.

  Izkušeni kamniški trener, ki je leta 2010 v Kamnik pripeljal prvi ženski naslov državnih prvakinj, je nadvse zadovoljen z delom svojih varovank. »Z dozdajšnjo prizadevnostjo igralk na treningih in njihovo udeležbo sem zelo zadovoljen,« je na kratko o dozdajšnjem poteku priprav dejal trener Franci Obolnar. Pri delu mu bo tudi letos pomagala Tjaša Gadža, ki bo po potrebi oblekla tudi dres, v prvi vrsti pa bo v vlogi pomočnice.

  »Na treningih imamo 16 igralk. V avgustu smo jim pridružili še štiri mlajše igralke, Aljo Somrak, Tino Topič, Živo Javornik in Taro Gojak. Svoj prvi test bomo imeli v četrtek, ko bomo igrali z Grosupeljčankami, dva dni pozneje pa se bomo pomerili z našo prvo ekipo,« je dodal Obolnar.

  Mlade Kamničanke bodo svoj debi v prvoligaški konkurenci imele 13. oktobra, ko bodo v prvem krogu gostile aktualne državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branika. »Čeprav še ni popolnoma znano, v kakšnih zasedbah bodo ekipe igrale v novi sezoni, saj se v septembru lahko še marsikaj zgodi, so naši cilji ostali nespremenjeni. Prvi cilj bo, da ne bomo osvojili zadnjega ali predzadnjega mesta, vse ostalo bomo sprejeli odprtih rok. Želim si le, da nas ne bi pestile poškodbe in da nas neizkušenost ne bi preveč stala. V tem primeru se mi zdi naš cilj povsem uresničljiv,« je prepričan trener Calcit Volleyja II.

  Dve igralki Calcitove druge ženske ekipe sta na igriščih za odbojko na mivki znova navdušili. Zala Špoljarič in Lana Žužek, sicer aktualni slovenski državni prvakinji do 18 let in podprvakinji do 20 let, sta na prvenstvu srednjeevropske lige konec tedna v Murski Soboti z odlično igro premagali vse svoje nasprotnice in se zasluženo veselili prvega mesta. Prvi dan prvenstva sta v svoji skupini brez izgubljenega niza premagali vse štiri nasprotne pare, z 2:0 pa sta slavili tudi v četrtfinalu, polfinalu in finalu, v katerem sta z 21:10 in 21:16 v slovenskem obračunu premagali dvojčici Ajdo in Gajo Kuhar.

  Komentarji