Olja in Max nova kapetana

  V novi sezoni bosta obe prvi kamniški ekipi imeli nova kapetana. Namesto poškodovane Urške Igličar bo vezni člen med trenerjem Gregorjem Rozmanom in igralkami Olivera Kostić, pri fantih pa bo Andreja Štembergarja Zupana nasledil Maxson Pereira. Oba sta bila izvoljena s strani igralk oziroma igralcev ter strokovnega vodstva.

  Olivera Kostić je v Calcit Volley prišla v sezoni 2016/17, sezoni, v kateri so Kamničanke osvojile svoj tretji naslov državnih prvakinj, drugega zaporednega. Zaradi materinstva je ob koncu predlanske sezone začasno prekinila kariero, ob koncu lanske sezone pa se je znova pridružila ekipi. V letošnji bo tako že četrto leto nosila kamniški dres.

  »Vesela in zadovoljna sem, da so me soigralke izbrale za kapetanko ekipe. Zame je to velika čast, bo pa tudi velika odgovornost, vendar v tej vlogi uživam. V ekipi imamo veliko število mlajših igralk in upam, da jim bom s svojimi izkušnjami in igrami pomagala pri njihovem razvoju. Pred nami je veliko dela in odrekanja, vendar sem prepričana, da bodo stvari na koncu prišle na svoje mesto. Za nami je že nekaj tednov napornega dela, tudi tistega najtežjega, pred nami so tudi že prve tekme, tako da je zdaj vse skupaj nekoliko lažje. Mlajše igralke so zadolžene za dobro voljo, tiste, ki imamo več izkušenj, pa skrbimo za to, da so zadeve pod kontrolo. Pomembno je, da uživamo na treningih in da nanje prihajamo z veseljem,« je dejala odlična 26-letna korektorica, nova kapetanka Calcit Volleyja.

  Tudi v prvi moški ekipi bo kapetan ekipe korektor in tudi v moški ekipi bo to igralec, ki nima slovenskega potnega lista. Toda tudi Maxson Pereira, ki je v Kamnik prišel v sezoni 2016/17, se je odlično vklopil v kamniško sredino, soigralci so ga od prvega dne odlično sprejeli, letos pa so ga izbrali za tistega, ki bo vezni člen med igralci in trenerjem Alešem Hribarjem.

  »Zelo sem počaščen, da sem postal kapetan ekipe, hkrati tudi vesel, saj očitno vodstvo in soigralci cenijo moje delo. Zavedam se, da mora biti kapetan zgled tako na igrišču kot tudi izven njega in tega se bom skušal tudi držati. Poskušal bom čim bolj povezati soigralce z vodstvom kluba, vsi skupaj pa imamo tako ali tako iste cilje. Vsekakor bom skušal biti dostopen za vse igralce in če jih bo kaj težilo, bom to prenesel vodstvu kluba. Za nami je že skoraj mesec dni napornega dela, vzdušje v ekipi je od prvega dne naprej odlično in verjamem, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone,« pa je dejal 29-letni Pereira, ki je imel v lanski sezoni nekaj težav s poškodbami, v letošnjo pa vstopa v odlični fizični pripravljenosti.

  Komentarji