Le še zmago oddaljeni od zaključnega turnirja Mevze

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v preloženi tekmi 14. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali SK Zadrugo Aich/Dob (-17, 21, -21, 22, 12). Že jutri, ob 20. uri, bodo Kamničani v 16. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostili Panvito Pomgrad.

  SK Zadruga Aich/Dob – Calcit Volley   2:3 (17, -21, 21, -22, -12)

  Pliberk – Športna dvorana v Pliberku, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Vedriš (oba Hrvaška).

  SK Zadruga Aich/Dob: Rainer, Hruška, Gergely 16, Steiner (L), Ketrzynski 18, Miranda de Alcantara 5, Paduretu, Marelić 18, Krassnig, Podlesny 7, Grabmüller 2, Frances 11. Trener: Zoran Nikolić.

  Calcit Volley: Plot, Hribar (L), Bregar 7, Klobučar 14, Siirilä 4, Brulec 2, Beravs, Mujanović 17, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

  Sredi oktobra so Dobljani v Kamniku zmagali s 3:2 in tudi po zaslugi tega poraza si varovanci Matije Pleška še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 19. in 20. februarja prav v Pliberku. Potem ko so v tretjem nizu zapravili vodstvo s 15:6 in je SK Zadruga Aich/Dob povedla z 2:1 v nizih, je vse kazalo, da bodo Kamničani še drugič izgubili z najboljšo avstrijsko ekipo, vendar se niso predali. Podobno kot v sredo v Zwettlu se niso predali, za svojo borbenost pa so bili nagrajeni z zmago. Za uvrstitev na zaključni turnir potrebujejo le še zmago v Bratislavi v zadnji tekmi rednega dela tekmovanja. Tekma bo na sporedu prihodnjo sredo.

  Tudi v Pliberk so kamniški odbojkarji prišli v oslabljeni zasedbi, sicer se je vrnil Tomi Siirilä, zato pa ni bilo Dika Purića, še vedno pa so manjkali Mitja Gasparini, Timotej Gal Kos in Martin Kosmina. Do četrte točke je bil izid še izenačen, po uspešnem napadu Xandra Ketrzynskega so domačini prvič pobegnili za štiri točke (9:5), po njegovem asu za pet (16:11). Kamničani so imeli še naprej težave na sprejemu, slabši so bili tudi v napadu in po asu Marina Marcelića so Dobljani prišli do osmih zaključnih žog. Drugo je z blokom izkoristil Pedro Henrique Frances.

  Toda v drugem nizu so se Kamničani le prebudili. Popravili so svoj sprejem, bolj nevarni so bili tudi s servisi, do odločilne prednosti pa so prišli na servis Žana Beravsa, ko so po vodstvu s 14:13 dosegli šest zaporednih točk. Zadnjo je prispeval Siirilä. V končnici so se jim domačini z blokom Marelića približali na dve točki zaostanka (21:23), po polminutnem odmoru Matije Pleška pa je vse dvome razrešil Nik Mujanović.

  V tretjem nizu so Kamničani po seriji dobrih servisov Danila Pavlovića, ki je dosegel tudi tri ase, domačinom pobegnili za osem točk (13:5). Vodili so tudi že s 15:6, toda na servis Blažeja Podlesnyja niso našli rešitve. Poljak v dresu Dobljanov je z asom na 15. točki izid izenačil, po lastni napaki gostov pa so domačini povedli s 16:15. Tudi v nadaljevanju niza so bili boljši Dobljani, ki so z dvema zaporednima točkama, zadnjo je dosegel Marelić, povedli z 2:1 v nizih.

  Vendar zapravljena priložnost v tretjem nizu ni zaustavila kamniških odbojkarjev, ki so imeli dovolj moči, motivacije in znanja, da so v izenačenem četrtem nizu s točko Jana Klobučarja povedli z 18:15. Ko je z asom Jan Brulec dosegel novo kamniško točko za 21:16, so bili še korak bližje petemu nizu, po bloku Pavlovića pa so prišli celo do šestih zaključnih žog. Na koncu so, tudi zahvaljujoč napaki domačinov na servisu, izkoristili šele četrto.

  V petem nizu so prvi dveh točk kamniški odbojkarji (4:2), ki so po lastni napaki domače ekipe vodili tudi že s 7:4. Domačini so vzeli polminutni odmor, vendar so Kamničani po zaslugi Jana Brulca tudi ob menjavi strani vodili s tremi točkami prednosti. V še boljšem položaju so bili po točki Mujanovića (10:6). Vodili so tudi še z 12:8, vendar so Dobljani zaostanek znižali le na dve točki zaostanka (10:12), toda po polminutnem odmoru Pleška so Kamničani prišli do treh zaključnih žog za končno zmago, drugo je nato izkoristil Klobučar.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “Žal mi je bilo prvega niza, ker smo ga dobesedno vrgli stran, saj domačini niso odigrali ničesar posebnega, pa so kljub temu brez težav dobili ta niz. V drugem smo začeli bolje servirati, zato je imel nasprotnik več težav na sprejemu in nam je bilo na ta račun lažje ustavljati njihove napade. Kljub temu je na koncu prišlo do nekakšnega čakanja, da se bo niz sam od sebe končal in še dobro, da smo imeli veliko prednost. Kaj pa se je dogajalo v tretjem nizu, mi ni najbolj jasno. Dobro, Podlesny je odličen server, ampak tudi mi imamo določeno kakovost in česa takšnega si ne bi smeli dovoliti. Ampak kljub temu smo imeli dovolj energije, da je prišlo preobrata. Bilo je veliko spodbujanja, emocij, vse v dobri veri, da bi se prebudili in smo tudi se. V četrtem nizu smo bili že bolj konkretni na igrišču, tako kot tudi v petem. Ali bomo zaigrali na zaključnem turnirju Mevze, je tako še vedno odvisno od nas samih, to pa je najbolj pomembno. Na koncu se je vse dobro izteklo, že jutri pa nas čaka nov boj s Panvito Pomgradom doma. Še ena težka tekma, mi smo načeti, vendar se ne mislimo predati, je pa vprašanje, koliko energije nam je še ostalo.”