V Puconcih do druge zaporedne zmage

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v 19. krogu 1B. DOL za ženske v gosteh premagala ekipo Murexin-Kema Puconci s 3:0 (23, 23, 16). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 12. februarja, ob 17. uri, v dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah igrale z domačim Vital Ljubljano.

  Murexin-Kema Puconci – Calcit Volley II  0:3 (-23, -23, -16)

  Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 50, sodnika: Suljkanović, Bezjak.

  Murexin-Kema Puconci: Rakar 9, Lang, Lovrenčec (L), Vnuk 5, Kovač 10, Malok 3, Küplen, Šadl 4, Cigüt 4, Gönter, Novak (L). Trener: Spasoje Todorović.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 6, Lužovec 10, Ifko 7, Vukojević 5, Vavpetič, Herič 7, A. Gojak (L), Kraševec 12. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Varovanke Tjaše Gadža so v Puconcih, čeprav v oslabljen zasedbi, zabeležile še drugo zaporedno zmago, s katero so na dobri poti, da prvenstvo v 1B. DOL za ženske končajo na četrtem mestu. Najverjetneje bo odločilna tekma prihodnjo soboto, ko bodo v gosteh igrale z Vital Ljubljano, ki ima ob tekmi manj, tri točke zaostanka.

  Domača ekipa, ki je do zdaj v prvenstvu zmagala le enkrat, je v prvem nizu po zaostanku štirih točk, ko je bila v napadu za Kamničanke uspešna Špela Lužovec, zaostajala za štiri točke. Gostje so vodile tudi še z 10:6, po seriji lastnih napak kamniške ekipe in uspešnem napadu Nine Kovač pa so Pucončanke povedle z 12:11. V nadaljevanju so bile boljše kamniške odbojkarice, ki so s točko Nike Kraševec prišle celo do petih zaključnih žog, vendar so se jim domačinke na servis Maja Cigüt približale le na točko zaostanka, peto pa je le izkoristila Tina Topič.

  Tudi v drugem nizu so Kamničanke z asom Maje Ifko prišle do treh točk prednosti (9:5), ki so jo po napaki domače ekipe povečale še za eno (12:7). Pet točk prednosti so gostje imele še pri izidu 16:11, vendar so Pucončanke na servis Tasie Šadl izenačile izid na 17:17. V končnici niza so domačinke preko Cigüt povedle z 22:20, toda Urša Herič je z asom Kamničankam spet priigrala minimalno vodstvo (23:22), prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 pa je spet izkoristila Topič. Tokrat z asom.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice do izida 13:15 še držale korak s Kamničankami, ki so s tremi zaporednimi točkami povedle z 18:13, nato pa so z delnim izidom 6:1 Pucončankam pobegnile že za deset točk (24:14). Zmago odbojkaric Calcit Volleyja II je potrdila kapetanka Lužovec.

  »Na tekmo smo prišle le z devetimi igralkami, vendar je bilo to dovolj za zmago, čeprav se je domača ekipa zelo dobro borila. V prvih dveh nizih smo naredile preveč lastnih napak, tretjega pa smo odigrale bolj zbrano, v njem pa smo tudi pokazale svojo pravo igro,« je po osmi zmagi v letošnji sezoni dejala Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.