Prek sto otrok treniralo odbojko na kamniški mivki

  Iz šolskih klopi na mivko je že vrsto let moto mladih kamniških odbojkarjev in tistih, ki to postanejo le za kakšen poletni teden. Tokratno število udeležencev Calcitovega tabora odbojke na mivki Pod skalco je prvič preseglo stotico.

  Calcitovi trenerji z Miho Plotom in Katarino Vraber na čelu so imeli polne roke dela, saj še nikoli poprej sicer tradicionalno odlično obiskan tabor Pod skalco ni privabil več kot sto otrok iz širše kamniške okolice. Tudi letos so se otroci na peščenih igriščih ob Nevljici odbojkarsko izpopolnjevali v dveh terminih. V prvi skupini je od 27. junija do 1. julija šolske počitnice začelo 47 otrok, v naslednjem tednu od 4. do 8. julija je bilo teh še sedem več. Veliko izmed njih povratnikov, ki se odbojkarskega tabora ob začetku počitnic udeležujejo že leta, nekaj udeležencev pa je bilo celo prvič v stiku z odbojkarsko igro. Prav med slednjimi so budna trenerska očesa opazila nekaj dragocenih talentov, pri katerih so z nekaj sreče zanetili tudi iskrice ljubezni do odbojke, ki bi jo jeseni lahko preselili v športne dvorane.

  Dnevne aktivnosti na taboru so se pričenjale ob 8 uri zjutraj, ko so otroci, razdeljeni v starosti in odbojkarskem predznanju primerne skupine, zapodili na igrišča in pričeli s piljenjem odbojkarske tehnike. Na mivki so ostajali vse od 12. ure, seveda z vmesnimi odmori za počitek in igranje raznovrstnih družabnih iger. Otroci so vsak dan po 12. uri z navdušenjem pozdravili Dančija, ki je poskrbel, da so imeli napolnjene želodčke in dovolj energije še za kopanje na sosednjem letnem kopališču, kamor so se otroci preselili vsak dan med 13. in 15. uro. Da so bili odmori v senci prijetnejši, je tudi tokrat zasluga Zavarovalnice Triglav, ki je poskrbela za počivalnike za utrujene mlade športnike. V desetih dneh jo je vreme zagodlo le predzadnji dan, ko so dežne kaplje dogajanje preselile v športno dvorano OŠ Stranje.

  Že od samega začetka je ideja tabora otrokom ponuditi možnost kakovostnega preživljanja počitniških dni, ob tem pa vzpodbujati gibanje, športen način življenja in predajati odbojkarsko znanje. Tudi letošnji dnevi na mivki so bili posvečeni osvajanju odbojkarskih spretnosti, ob tem pa je trenerska ekipa otroke učila sodelovanja, zdrave tekmovalnosti, pripadnosti ekipi, komunikacije s soigralci, vztrajnosti in odgovornosti. Kljub temu, da so bile odbojkarske aktivnosti Pod skalco počitniško sproščene, je šlo za deloven tabor, na katerem so se otroci vsak dan dobro oznojili in utrdili tehniko odbojke na mivki.

  Dvotedensko druženje se je resda končalo, a dogajanja na kamniški mivki s tem še ni konec. Mladi še vedno lahko trenirajo z Miho Plotom vse do konca počitnic. Več informacij o šoli odbojke na mivki najdete na povezavi. Konec poletja pa se zabava preseli na Krk, kjer je za Calcitov morski tabor odbojke na voljo le še nekaj prostih mest.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Želimo vam nepozabno poletje! ?