Okorn z Marovtom v Izmirju odličen peti

    Mladi Kamničan Miha Okorn je v paru z Braslovčanom Luko Marovtom navdušil na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki U18 v turškem Izmirju. Na plaži ob Egejskem morju sta mladca prišla vse do četrtfinala in osvojila končno peto mesto.

    Dvojica Okorn-Marovt se je s suverenimi predstavami v skupinskem delu, ko je v treh tekmah osvojila tri zmage, uvrstila neposredno v osmino finala. Na prvi tekmi sta bila uspešnejša od Turkov Keskina in Tura, z 2:0 sta se veselila zmage nad Ibrahimijem in Zejno s Kosova, tretjo zmago pa sta si priigrala nad Litvancema Lanevskim in Miscenkom. V osmini finala sta Okorn in Marovt iz tekmovanja izločila Španca Viero in Bernala (21:16 in 21:17). V  četrtfinalu žal nista bila kos Rusoma Zharovinu in Markovu, s tem pa sta izpadla iz boja za odličja. Na svojem prvem tujem tekmovanju je končno peto mesto odličen rezultat za mlada odbojkarja, še toliko bolj razveseljujoče pa je, da sta si mesto delila še z drugima slovenskim predstavnikoma, Žanom Zajcem in Rokom Bračkom.

    Prav tako peto mesto sta v kategoriji deklet osvojili Asja Šen in Ira Kadunc. Za mlade slovenske odbojkarje na mivki je sezona tako zaključena. Za Okorna in Marovta je bila še kako plodna, saj sta jo že julija v Ljubljani kronala tudi z dvojim naslovov državnih prvakov v kategorijo do 16 in do 18 let. Že prihodnji teden  bomo na evropskem prvenstvu do 22 let, ki ga bo prav tako gostil turški Izmir, lahko spremljali Kamničanki Zalo Špoljarič in Lano Žužek.