Okorn in Marovt znova najboljša na mivki

  Minuli vikend smo na mivki spremljali nadaljevanje Sberbank državnih prvenstev v odbojki na mivki za mlade. Preddvor pri Kranju je gostil obračune najboljših odbojkarjev in odbojkaric do 20. leta starosti, v Portorožu in Žužemberku pa je potekalo tekmovanje v kategoriji do 16 let. Nas sta najbolj zanimala turnir deklet do 20 let v Predvoru in deški turnir do 16 let v Portorožu.

  V Preddvoru pri Kranju je nastopilo osem najboljših dvojic s prvega turnirja deklet do 20 let, Kamničani pa smo pesti stiskali za dvojici Lano Žužek in Zalo Špoljarič ter Živo Javornik in Tino Topič. Zmagovalki prvega turnirja v Kopru, dvojica Žužek-Špoljarič, sta tekmovanje tokrat zaključili na 5. mestu in tako izpadli iz obračunov za odličja. Najboljši minulega vikenda sta postali Ira Kadunc in Asja Šen, ki sta premagali Nino Zdešar in Katarino Bulc. Tretje mesto sta osvojili Iza Zbičajnik in Maja Marolt, ki sta bili z 21:16 in 21:11 uspešnejši od Žive Javornik in Tine Topič. Manja Jerala je v paru z Neli Goršak konačala na zadnjem, sedmem mestu.

  Rezultati – dekleta do 20 let

  Portorož je gostil drugi turnir Sberbank državnega prvenstva v odbojki na mivki za fante do 16 let, na Obali pa se je tokrat zbralo 27 dvojic. Še druge zmage v tej kategoriji sta se zasluženo veselila Miha Okorn in Luka Marovt, ki sta se do finala prebila brez izgubljenega niza, v boju za zmago pa sta bila nato uspešnejša še od Mihe Kosanca in Matevža Karadže Pevca. Slavila sta z 2:0 v nizih. Tretje mesto je pripadlo Roku Drobniču in Nejcu Najdiču, ki sta v malem finalu navdušila s svojo predstavo in bila z 2:1 v nizih prepričljivejša od Jana Popoviča in Eneja Sladiča. Še ena kamniška dvojica Frece-Kordež je tekmovanje končala na 7. mestu, Skvarča in Babnik sta bila 17.

  Pred mladimi odbojkarji na mivki je zdaj le še veliki finale konec julija na Kongresnem trgu, kjer bosta potekali tekmi za naslov državnih prvakov in za bronasto odličje.

  Rezultati – fantje do 16 let