Lana in Zala najboljši v Kopru, Miha in Luka v Žužemberku

    V Kopru, Žužemberku in Portorožu so konec minulega tedna potekali prvi turnirji letošnjega državnega prvenstva v odbojki na mivki v kategoriji do 20 in 16 let. Spet sta navdušili Lana Žužek in Zala Špoljarič, ki sta v Kopru slavili v konkurenci do 20 let, v Žužemberku pa sta najbolj navdušila Miha Okorn in Luka Marovt, ki sta po zmagi pred tednom dni na turnirju do 18 let slavila še v dve leti mlajši kategoriji.

    Lana Žužek in Zala Špoljarič, ki sta na članskem turnirju v Preddvoru na uvodu sezone v odbojki na mivki na prvem članskem turnirju za državno prvenstvo osvojili drugo mesto, sta se morali na turnirju v Kopru pošteno potruditi, da sta prišli do prvega mesta. V polfinalu sta z 2:1 premagali dvojico Iza Zbičajnik in Maja Marolt, v finalu pa sta z 2:1 (-17, 15, 8) ugnali še Iro Kadunc in Asjo Šen. Od kamniških igralk je v Kopru Manja Jerala v paru z Neli Goršek osvojila peto mesto, Živa Javornik in Tina Topič sta turnir končali z delitvijo sedmega mesta, Meta Ahačič in Nina Šmidovnik ter Eva Seretin, ki je igrala z Mio Lolo Živković, pa z delitvijo devetega mesta. V moški konkurenci sta prvo mesto osvojila Črt Rozman in Klemen Šen, ki sta z 2:0 (17, 13) premagala Matica Fajfarja in Jureta Glamočanina, medtem ko sta Kamničana Urban Blaževič in Marko Medved delila 9. mesto, Nik Drnovšek in Rok Podbregar pa 17. mesto.

    Na turnirju do 16 let so v Žužemberku prevladovali kamniški odbojkarji. Tako kot pred sedmimi dnevi v Braslovčah, le da na turnirju do 18 let, sta bila najboljša Miha Okorn in Luka Marovt, ki sta bila v finalu s 15:10 in 15:8 boljša od dvojice Mihe Kosanca in Matevža Karadže Pevca. Tudi boj za tretje mesto je bil kamniško obarvan, v njem pa sta Gregor Frece in Žiga Kordež s 15:7 in 15:11 premagala Eneja Sladiča in Jana Popoviča. Četrta kamniška dvojica, Jaša Skvarča in Gašper Babnik, sta turnir končala z delitvijo 13. mesta.Dekleta so nastopila v Portorožu, v finalu pa sta Zoja Kalar in Rima Posedal z 2:1 (-15, 14, 11) premagali Živo Šalej in Laro Jelen. Kamničanki Anamarie Štern in Neža Skvarča sta na koncu delili 17. mesto, medtem ko sta Mia Marija Vravnik in Brina Vita Mauhar delili 25. mesto.