Utrinki z Odbojkarskega tabora Pod skalco 2020 (1. termin)

  Na Odbojkarskih igriščih Pod skalco se te dni odvija tradicionalni poletni tabor Pod skalco 2020. V prvem terminu med 29. junijem in 3. julijem aktivne počitnice na mivki preživlja 36 otrok, ki trenirajo pod vodstvom Kety, Tanje in Kristjana. 

  Prvi dan

  Ponedeljek je, sonček sije in nikomur ni treba v šolo. Za piko na i se ponovno in končno dobimo s svojimi odbojkarskimi prijatelji. Se počitnice sploh lahko začnejo boljše? Že res, da je letos nekoliko drugače kot smo vajeni. Tabor smo začeli s pogovorom o umivanju in razkuževanju rok ter žog, ampak tudi tega smo do sedaj že vajeni. Zdaj, ko poznamo pravila igre, se končno lahko zapodimo na mivko. Preverimo odbojkarske spretnosti in se na podlagi predznanja razdelimo v tri skupine, v katerih bomo do konca tedna pridobivali novo odbojkarsko znanje. Treniramo do 12. ure in tako smo že lačni, da se zdi, da smo kuharskega trenerja Dančija celo bolj veseli kot prijateljev za dobro jutro. Njegova lazanja je tako dobra, da so tisti najbolj lačni prišli po še in še enkrat še. Počitek v senčki in skok na bazen. Ja, tale teden se je začel odlično!

  Drugi dan

  Z dobro voljo smo pregnali jutranje dežne kaplje in celo dopoldne uživali pod vedrim nebom. Najmlajši so se spoznavali s spodnjim odbojem, starejši pa so se spopadli z blokom in obrambo. Počitka po kosilu si danes, ko so bile temperature kot nalašč za trening, mladi odbojkarji kar niso želeli privoščiti. Pridno smo izrabili vsa tri igrišča in igrali vse do odhoda na bazen. Čofotanje v vodi je naš najljubši del dneva. Komaj že čakamo na jutri!

  Tretji dan

  Sreda, teden se že preveša v drugo polovico. Kako hitro gre čas, ko se imamo luštno! Danes smo slavili majhne zmage. Uspešno izveden napad z zaletom in močnim udarcem. Kako je bil Matej ponosen nase! Najvišji fantje blokirajo kot za stavo. Napredujejo vsi in svojih uspehov so zelo veseli. Ne verjamete? Odprite okna, to se vriska, ploska in navija na naših igriščih! In kar je najbolj važno, otroci vidijo, da vaja dela mojstra. V sredo nismo več slišali vprašanj “zakaj pa spet to”, ker smo odgovore videli na lastne oči. Sladoled na bazenu je bil več kot zaslužen.

  Četrti dan
  Otroci so navdušeni nad presenečenji in danes jih je čakalo v obliki darila. Prejeli so pisane majice z letošnjega tabora, v katerih smo se tudi fotografirali za v spomin. Najmlajši so povadili spodnji servis in sprejem, starejša skupina otrok pa je ponovila napad in odigrala napeto tekmo, ki se je končala z neodločenim izidom 2:2. Za nami je še en pasje vroč dan. Ne skrbite – pazimo, da popijemo dovolj tekočine, vsake toliko pa stopimo tudi v senco, kjer žogo zamenjamo za družabne igre.
  Peti dan
  Kaj je res že konec?! Zadnji dan tabora je vedno grenak in sladek. Skupina se v tednu dni poveže med seboj in ločiti se je res težko. Dež nas je pregnal z mivke v telovadnico, kjer smo imeli tekmovalni dan. Otroci so na terenu pokazali vse svoje novo znanje, trenerji pa so pokali od ponosa, saj so odbojkarji vidno napredovali, posebej tisti, ki pred taborom odbojke niso nikoli igrali, v tem tednu pa so jo vzeli povsem za svojo. Tabor smo končali z razglasitvijo najboljših ekip, podelili smo nagrade, si močno zaploskali in si obljubili, da se kmalu spet vidimo. Z nekaterimi že v ponedeljek, ko se bodo pridružili še drugi letošnji skupini.