Lana in Zala iz Prage z bronasto kolajno

    V kategoriji do 18 let sta Lana Žužek in Zala Špoljarič po tem, ko sta bili uspešni v kvalifikacijski skupini, v izločilnih bojih v četrtfinalu premagali Avstrijki Sofijo Sarić in Aido Mehić. Kamničanki sta v morali priznati premoč Eliške Tezzele in Markete Svozilove, zato pa sta v boju za tretje mesto premagali Madžarki Zito Divenyi in Zsofio Rethelyi z 2:0. Drugima dvema slovenskima predstavnicama, Katarini Bulc in Nini Zdešar, se ni uspelo prebiti iz skupine, saj sta izgubili obe tekmi.

    Rok Možič in Žiga Kumer sta se v kategoriji do 20 let brez težav uvrstila v izločilne boje, nato pa sta, tako v polfinalu kot v finalu, z veliko mero borbenosti, zmagala. V polfinalu sta bila z 2:1 boljša od avstrijske naveze Laurenz Leitner in Theo Reiter, v velikem finalu pa sta, prav tako z 2:1, odpravila še Čeha Patrika Manasa in Jirija Sedlaka. Kaja Kersnik in Nika Bevc sta kot edini predstavnici v omenjeni kategoriji igrali v skupinskem delu in po enkrat zmagali in izgubili ter se z drugim mestom uvrstili v izločilne boje. V četrtfinalu sta bili zanju usodni Čehinji Karin Žolnerčikova in Šarlota Svobodova.

    Za drugo slovensko zlato v Pragi sta poskrbela Žan Zajc in Rok Bračko, ki sta nastopila v kategoriji do 16 let in pometla s konkurenco. V skupinskem delu sta osvojila prvo mesto, nato pa slavila v polfinalu in tudi v finalu, v katerem sta bila z 21:15 in 21:6 uspešnejša od Čehov Vaclava Kurke in Ondreja Pohla.

    Komentarji