Začelo se je tudi državno prvenstvo v mali odbojki

  V soboto se je s prvimi letošnjimi turnirji začelo državno prvenstvo v mali odbojki. Ekipi Calcit Volleyja sta za začetek sezone po enkrat zmagali, vpisali pa sta tudi tri poraze, enega deklice, dva pa dečki. Kamničanke so na turnirju v dvoran OŠ Stranje  premagale Prochrom Comp Bled z 2:0 (13, 3) in izgubile proti ekipi Vital Ljubljana I z 0:2 (-16, -6), dečki pa so na Brezovici praznih rok ostal proti Salonit Anhovem z 0:2 (-19, -17) in domači Brezovici prav tako z 0:2 (-21, -18), premagali pa so Go Volley z 2:0 (18, 6).

  Po skoraj 16 mesecih se je v dvorani OŠ Stranje spet nadaljevalo državno prvenstvo v mali odbojki za deklice. Domače odbojkarice so pod vodstvom Danijela Habjana v prvi tekmi proti bolj izkušenim Ljubljančankam začele dobro, vendar so gostje hitro prevzele pobudo in zahvaljujoč višini in dobri tekmi premagale Kamničanke.

  »Bolj sproščeno so igralke vstopile v drugo tekmo z Blejkami, kar se je tudi poznalo na njihovi igri. V prvem nizu so imele še nekaj težav, v drugem pa so igrale popolnoma razbremenjeno ter brez težav prišle do zmage, s tem pa tudi do napredovanja v naslednji krog tekmovanja,« je po zmagi svojih varovank dejal Habjan.

  Za deklice Calcit Volleyja so igrale: Hana Gašperlin, Ronja Česen, Julija Jelenc, Jona Golob, Lara Puš Jamšek, Lea Vidmar, Valeria Ruiz Campos, Monika Sitar, Ajda Hribar in Neja Železnik.

  Zmaga in poraza za Smrekarjeve varovance

  Čeprav so varovanci Jerneja Smrekarja turnir za Brezovici začeli z dvema porazoma, je bilo vzdušje po zadnji tekmi, v kateri so brez večjih težav premagali Novogoričane, dobro. Tudi zato, ker je bil led prebit, predvsem pa so spoznali, da so tudi sami sposobni igrati dobro odbojko.

  »V prvo tekmo proti Salonitu smo vstopili nekoliko prestrašeni, saj je bila to za fante prva tekma v sezoni, poznalo pa se je tudi, da so imeli zaradi covida-19 v nogah manj treningov. Mislim, da Kanalci niso bili toliko boljši od nas, kot je pokazal rezultat in že na naši naslednji medsebojni tekmi lahko tudi zmagamo. Nekaj podobnega velja tudi za tekmo z Brezovico, ki ima v ekipi nekaj visokih igralcev, odločilo pa je to, da smo v obeh nizih zašli v manjšo krizo in od tu zaostanek, ki ga nismo več mogli nadomestiti. V tretji tekmi so se fantje sprostili, prikazali zelo dobro igro in zasluženo zmagali. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, tako da so vsi pridobili določene izkušnje in občutili, kako tekmovanje poteka. Na splošno sem s prikazanim v glavnem zadovoljen, prepričan pa sem, da so fantje sposobni igrati še bolje in da bodo to pokazali že na prihodnjem turnirju,« je po turnirju na Brezovici dejal trener Jernej Smrekar.

  Za Calcit Volley so na Brezovici igrali: Žiga Sporn, Miha Mihelič, Nejc Škrlep, Urban Pate, Dorian Viriant, Miha Dolinšek, Aljoša Kordič Zamljen, Urban Sporn, Mark Vuga, Tomaž Toplišek.