Za kadete bo odločilni zadnji turnir

    S polovičnim uspehom so svoj drugi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo ligo v nedeljo končali kadeti Calcit Volleyja. V prvi tekmi so v izenačenem dvoboju z 1:2 (-20, 25, -8) izgubili proti kranjski ekipi Vet4Pet Triglav, v drugi pa so bili z 2:0 (19, 18) boljši od KekoOpreme Žužemberk. O uvrstitvi v prvo ligo bo tako odločal zadnji turnir, ki bo prihodnjo nedeljo v dvorani OŠ Toma Brejca v Kamniku.

    Varovanci Kristijana Krta so na svojem prvem turnirju v začetku meseca premagali Žužemberčane, praznih rok pa so ostali s Črnučani, ki so v tem krogu počivali, zato je bila njihova uvodna tekma s Kranjčani še toliko bolj pomembna. Žal se jim ni izšlo vse po načrtih, že v prvem nizu so morali priznati premoč nasprotnikov, v drugem pa so v napeti končnici izid v nizih izenačili. V tretjem nizu je bil spet boljši Vet4 Triglav, ki je prišel do pomembne zmage. Boljšo igro so kamniški kadeti pokazali proti Žužemberčanom, ki so jih premagali še drugič v letošnji sezoni.

    »Žal mi je, da fantje še ne prenesejo vsega dobrega dela s treningov na tekme. Predvsem smo imeli težave v napadalnem delu naše igre, kjer imamo še ogromno prostora za napredek. Trenutno smo v položaju, da bomo naslednji teden morali na domačem turnirju premagati oba nasprotnika, če si želimo uvrstitve v prvo ligo. Mislim, da smo tega zagotovo sposobni, vendar bo na igrišču potreba pokazati nekaj več kot nam to uspeva trenutno,« je po turnirju dejal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja.

    Za kadete Calcit Volleyja so igrali: Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jaka Albič, Nik Špoljarić, Nal Česen, Erazem Šoštar, Jon Jensterle, Marcel Kotnik, Zack Hurwits Tristan Hodak, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Žan Mlinar.