Z dvema zmagama potrdili tretje mesto

    Starejši dečki Calcit Volleyja so na turnirju petega kroga A lige državnega prvenstva – zahodna skupina v dvorani OŠ Toma Brejca v nedeljo odigrali dve pomembni tekmi v boju za tretje mesto. Na prvi so z 2:1 (14, -21, 10) premagali Ljubljano Volley, na drugi tekmi pa z 2:0 (9, 21) še Brezovico.

    Kamničani so odločno vstopili v dvoboj z Ljubljančani, saj je bila to tekma, ki je v marsičem odločala o tretjem mestu zahodne skupine A lige. Z odlično igro so domači odbojkarji v uvodnem nizu nadigrali ljubljansko ekipo, ki pa je v drugem vzpostavila ravnotežje in izenačila izid v nizih. O zmagovalcu je tako odločal tie-break, ki so ga varovanci Danijela Habjana začeli zbrano ter se na koncu zasluženo veselili pomembnih dveh točk.

    Dobro igro so nadaljevali tudi na tekmi z Brezovico. Predvsem to velja za prvi niz, v katerem so popolnoma nadigrali goste in jim prepustili le devet točk. Bolj izenačena je bila igra v drugem nizu, toda tudi v njem vprašanje končnega zmagovalca nikoli ni bilo vprašljivo. S štirimi zmagami in porazi so starejši dečki Calcit Volleyja potrdili tretje mesto, na zadnjem turnirju, v nedeljo, 7. aprila, pa jih v Kanalu pred polfinalnim turnirjem čakata še dve tekmi. Na prvi se bodo pomerili z domačim Salonitom, na drugi pa s Krko.

    »Fantje si zaslužijo vse pohvale, na obeh tekmah je prevladoval kolektivni duh in to je bilo tisto, kar nas je pripeljalo do novih dveh zmag,« je svoje varovance pohvalil trener Danijel Habjan.

    Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Miha Škrinjarič, Luka Blaževič, Miha Okorn, Luka Verč, Gregor Frece, Enej Sladič, Anže Vrhovnik in Nik Mujanovič.