Kljub poškodbam do pomembne zmage

    Starejše deklice Calcit Volleyja so na turnirju petega kroga A lige – zahodna skupina B v dvorani Marof v Novem mestu prišle do pomembne zmage, s katero so si skorajda že zagotovile nastop v polfinalu. Na prvi tekmi so oslabljene Kamničanke sicer morale priznati premoč še neporaženemu Vitalu Ljubljani z 0:2 (-21, -13), v drugi pa so po hudem boju ugnale Novo mesto z 2:1 (15, -22, 9) in ohranile drugo mesto v svoji skupini.

    Oslabljene Kamničanke so v športni dvorani Marof v Novem mestu najprej morale igrati proti Vitalovkam, ki so bile še brez poraza. Tako je bilo tudi po končanem medsebojnem obračunu, saj so imele veliko težav na sprejemu, kar je tudi odločilo srečanje. Vendar je bila za kamniško ekipo pomembnejša tekma z domačinkami turnirja. Po zelo dobri igri v prvem nizu so že na začetku drugega popustile, visokega zaostanka pa niso več nadomestile. Zato pa so toliko bolje odigrale odločilni tretji niz, ki so ga zanesljivo dobile.

    »Pred nami je še zadnji turnir, ki bo odločal o tem, kdo se bo ob Vitalu iz naše skupine uvrstil v polfinale. Turnir bo na sporedu v nedeljo, 7. aprila, ko bomo v novomeški dvorani Bršljin še kako potrebovali pomoč svojih navijačev. Minulo nedeljo smo imeli na prvi tekmi veliko težav s sprejemom servisa, veseli pa me, da smo se proti domačinkam le zbrali in prišli do pomembnih dveh točk,« je turnir v Novem mestu komentirala Katarina Vraber.