V mali odbojki z eno zmago

    Obe ekipi kamniških deklic v mali odbojki sta minulo soboto igrali na turnirjih za mesta. Prva ekipa je v dvorani OŠ Stranje izgubila obe tekmi, Luka Koper je bila boljša z 2:0 (22, 24), Krim I pa prav tako z 2:0 (23, 18). Več uspeha je imela druga ekipa, ki je v dvorani OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani naprej premagala Prochrom-Comp Bled z 2:1 (30, -19, 19), nato pa izgubila z ekipo Krim Ljubljana z 1:2 (-9, 22, -27) ter v še eni tekmi z Blejkami z 1:2 (22, -21, -16).

    Čeprav sta kamniški ekipi deklic v mali odbojki v petih tekmah zabeležili le eno zmago, z igro niso razočarale. Prva ekipa je bila v Stranjah v treh od štirih nizov blizu uspeha, žal pa se ji je v končnicah nizov zatresla roka, tako da so obakrat morale priznati premoč nasprotnic. Za prvo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Neža Zarja Kovač, Kristina Stupar, Petra Žavbi, Špela Butalič, Nina Sitar, Tjaša Plantarič, Brina Vita Mauhar, Mia Marija Vravnik.

    Zelo blizu prvega mesta na turnirju v Ljubljani pa je bila druga ekipa Calcit Volleyja, ki je v napetem prvem dvoboju ugnala Blejke. Na drugi tekmi proti Krimu Ljubljani prvega niza niso odigrale najbolje, zato pa so v drugem izid izenačile. Tudi v tretjem nizu so igrale odlično, bile na pragu zmage, žal pa jim je sreča obrnila hrbet, tako da so niz izgubile s 27:29. V repasažu so se še enkrat pomerile z ekipo Prochrom-Comp Bled. Tudi tokrat so bile boljše v prvem nizu, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Maša Petek, Tajša Lesjak, Sara Dolenc, Taja Omerzu, Neža Sodnik, Aida Alilovič, Tajda Adrovič, Kim Osenar, Sara Pestotnik, Urša Manja Erman, Dženana Hamidović in Klara Ločniškar.

    »Čeprav rezultatski izkupiček ni najboljši, sta se obe ekipi izkazali z dobro igro in nekaj res lepimi obrambami. Veseli me, da dekleta napredujejo,« je po obeh turnirjih dejala trenerka Katarina Vraber.