V mali odbojki fantje osmi, dekleta 16.

    V soboto se je končalo letošnje državno prvenstvo v mali odbojki. Odbojkarji Calcit Volleyja so se na koncu borili za končno po mesto, kamniške odbojkarice pa za 13. Na koncu so se morali zadovoljiti z osmim oziroma šestnajstim mestom.

    Varovanci Jureta Sitarja so ob koncu aprila za las zgrešili finalni turnir, saj so obe tekmi izgubili z 1:2. Tako jim je preostal boj za končno peto mesto, ki je bil v soboto v Šempetru v Savinjski dolini. V prvi tekmi so bili z 2:0 (22, 17) boljši od njih domačini, v tekmi za sedmo mesto pa jih je z 2:1 (19, -15, 14) premagal še Fužinar SijMetal. Prvenstvo so tako končali na osmem mestu, za mlajše dečke Calcit Volleyja pa so v letošnji sezoni igrali: Miha Mihelič, Tim Berk Skok, Samo Vrbec, Bor Sprogar, Sergej Mijovski, Bor Vrtač, Ožbej Jamšek, Matevž Mihelčič, Anže Kimovec, Aljoša Kordič-Zamljen, Jakob Kurinčič in Lan Lukša.

    Še enkrat več so v nepopolni zasedbi igrale kamniške mlajše deklice, ki so na turnirju v Zrečah tokrat bile brez kapetanke Ajde Hribar. Čeprav ji poškodba ni dovolila igrati, je soigralke bodrila s klopi. V prvi tekmi so Kamničanke izgubile z domačinkami iz Zreč, z 0:2 (-12, -17), nato pa še z Braslovčami z 1:2 (22, -16, -16).

    »V letošnji sezoni je bil cilj uvrstitev najmanj v A ligo, kar nam je uspelo, se nam je pa poznalo, da ekipa v zadnjih dveh letih zaradi covida-19 praktično ni imela tekem. Nekaj deklet je letos že nastopilo tudi za starejše deklice, več kot pol ekipe pa bo še naslednjo sezono igralo v tej kategoriji. Žal so poškodbe in bolezni veliko pripomogle k temu, da se nismo uvrstili, kakšno mesto višje,« je po zadnjem turnirju dejal Danijel Habjan, trener mlajših deklic Calcit Volleyja.

    Za mlajše deklice Calcit Volleyja so v letošnji sezoni igrale: Ajda Hribar, Jona Golob, Valeria Nicolle Campos Ruiz, Neja Železnik, Lea VidmarJulija Hubad, Manca Sitar, Nika Ficko, Ronja Česen, Žana Šon in Kim Kokošar.