Tudi letos na mali odbojki v Šempetru v Savinjski dolini

    Odbojkarski klub Spodnja Savinjska Šempeter in odbojkarski klub SIP Šempeter sta še petič zapored priredila mednarodni turnir v mali odbojki »Pokal Savinjske doline« za deklice in dečke letnik 2006 in mlajše. Med 74 ekipami so bile tudi tri ekipe Calcit Volleyja.

    V Šempetru, Preboldu, Grižah, Braslovčah in Žalcu je na štirinajstih igriščih tekmovalo 74 ekip iz Slovenije, Hrvaške in BIH. Pri deklicah je v konkurenci 48 ekip prvo mesto osvojila ekipa Braslovče I, druga je bila ekipa Grosuplje I, tretjega mesta pa se je veselila ekipa ŽOK Šentvid. Obe ekipi Calcit Volleyja sta igrali za mesta, saj se nista prebili iz predtekmovalne skupine. »Žal smo imeli že takoj na začetku smolo, saj smo v predtekmovanju dobili zelo močno skupino, kasnejše zmagovalke turnirja in smo se morali nato pomeriti za mesta. Vseeno so naše igralke veliko odnesle, saj so imele priložnost igrati močne tekme in so se s tem veliko naučile. Vse pohvale si zaslužijo tudi njihovi starši, ki so pomagali pri prevozu, zelo bučni pa so bili tudi pri navijanju na tribunah,« je po turnirju dejala trenerka Katarina Vraber.

    Več uspeha so imeli kamniški dečki, ki so v konkurenci 26 ekip izgubili v četrtfinalu. Prvo mesto je osvojila ekipa SGD Maribor, drugo mesto je osvojila ekipa Braslovče in tretje ekipa Salonit Anhovo.

    Skupaj je bilo aktivnih več kot 800 mladih odbojkaric in odbojkarjev.