Tudi kamniške mladinke prvenstvo končale na četrtem mestu

  V mariborski dvorani Draš center je v nedeljo potekal zaključni turnir za državno prvenstvo mladink. Med štirimi najboljšimi ekipami so bile tudi mladinke Calcit Volleyja, ki so se na koncu morale zadovoljiti s četrtim mestom. V polfinalu so Kamničanke z 0:2 (-14, -11) izgubile proti Ankaranu, v tekmi za tretje mesto pa je bila boljša od njih, prav tako z 2:0 (18, 9), še ekipa Weiler Volley Zreče.

  Žal so Kamničanke na zaključnem turnirju nastopile zelo oslabljene, kar se je tudi poznalo v njihovi igri. Že proti Ankarančankam, ki so jih v rednem delu prvenstva obakrat premagale, njihova igra ni bila tekoča, naredile so vse preveč napak in temu primeren je bil tudi končni izid. Tudi v tekmi za tretje mesto niso našle pravih odgovorov proti razigranim Zrečankam, ki so v polfinalu z 0:2 (-17, -20) izgubile proti Novi KBM Braniku.

  Kamničanke so tako državno prvenstvo končale na četrtem mestu, tako kot prejšnji teden tudi mladinci Calcit Volleyja.

  V finalnem obračunu, ki se je igral na tri nize, je bil Ankaran s 3:1 (-18, 22, 20, 20) boljši od Mariborčank in zasluženo prišel do naslova državnih prvakinj.

  Zaključni turnir se je zaključil s podelitvijo kolajn in pokalov, izbrali pa so tudi najboljše igralke turnirja. Nika Milošič (Nova KBM Branik) je bila razglašena za najboljšo blokerko, za naj podajalko Živa Labinjan (Ankaran), za prosto igralko Tinkara Ulrih (Nova KBM Branik), za najboljšo napadalko Asja Zolota (Ankaran), igralka turnirja (MVP) pa je bila Emi Jurič (Ankaran).

  Končni vrstni red – državno prvenstvo, mladinke:
  1. Ankaran
  2. Nova KBM Branik
  3. Weiler Volley Zreče
  4. Calcit Volley