Najmlajši že na polfinalnem turnirju

  V soboto so bile na sporedu tekme v mali odbojki, kjer igra kar pet ekip Calcit Volleyja. Najmlajši calcitovci so si v A ligi že zagotovili nastop na polfinalnem turnirju, tako kot tudi prva ekipa najmlajših calcitovk, ki je v zahodni skupini A na drugem mestu.

  Pod vodstvom Žive Griljc so mladi odbojkarji Calcit Volleyja doma izgubili proti Brezovici z 1:2, čeprav so prikazali zelo dobro igro. Nekoliko se jim je zalomilo v drugem nizu, v tretjem pa sreča ni bila na njihovi strani, toda zato so vse svoje znanje prikazali proti ekipi Alpacem Kanal, ki so jo premagali z 2:0. Z desetimi točkami so na četrtem mestu, ki vodi na polfinalni turnir, še pred njim pa jih prihodnji mesec, 13. aprila, čaka še turnir v Žužemberku, kjer bodo igrali proti domačinom turnirja, ki so na lestvici mesto pred njimi, in Krko, ki do zdaj še ni zmagala.

  V A ligi igra tudi prva ekipa deklic Calcit Volleyja, ki je bila prav tako polovično uspešna. Na petem turnirju v zahodni skupini A so izgubile proti Izoli z 1:2 (-20, 20, 14) in premagale Luko Koper z 2:0 (21, 9). Pred zadnjim krogom, 13. aprila, bodo v dvorani OŠ Vižmarje-Brod v Ljubljani igrale še z Ankaranom ter še enkrat z Izolo, ki do zdaj še ni izgubila, medtem ko so Kamničanke z dvema porazoma druge, vendar so si že zagotovile igranje na polfinalnem turnirju.

  Tretja ekipa deklic Calcit Volleyja je v B ligi zahodna skupina A gostovala na Jesenicah in obakrat ostala praznih rok. Na obeh tekmah se je dobro borila, toda žal to ni bilo dovolj, da bi prišle do svoje tretje zmage v skupini. V prvi tekmi je bil z 2:0 (22, 22) boljši od njih Prochrom Lesce, v drugi pa Mladi Jesenice II z 2:1 (13, -22, 15).

  »Skozi prvo tekmo nas je ves čas spremljala trema, ki se je punce žal niso znebile in smo posledično igrali v krču. V drugi tekmi se je trema le malce umirila in so punce v drugem setu močno garale, da smo prišli do tretjega seta, kjer smo žal spet popustili in morali priznati poraz tudi Jesenicam,« je po turnirju dejala njihova trenerka Eva Seretin. Pred zadnjim turnirjem, 13. aprila, so na petem mestu z dvema zmagama.

  Na četrtem mestu so po petem odigranem turnirju v B ligi zahodna skupina B deklice Calcit Volleyja IV. Tokrat so z 2:1 (17, -21, 18) premagale Prochrom Bled ter izgubile proti Žirovnici z 1:2 (-10, 13, -15). Do prve zmage v B ligi pa so v zahodni skupini D prišle odbojkarice četrte kamniške ekipe, ki so z 2:1 (22, -22, 22) premagale VOLLEYBALLjubljano, praznih rok pa so z 0:2 (-15, -20) ostale proti ekipi Krim II.