Tie-break ni bil na strani kamniške ekipe

    V nedeljo so imele svoj prvi turnir v B ligi državnega prvenstva – skupina I kadetinje druge ekipe Calcit Volleyja. Varovanke trenerke Katarine Vraber so v dvorani OŠ Sostro na obeh tekmah ostale praznih rok, obakrat pa je bil zanje usoden tie-break. Na prvi tekmi jih je z 2:1 (-14, 19, 12) premagal Šentvid I, na drugi pa prav tako z 2:1 (-15, 23, 15) še VOLLEYBALLjubljana II.

    Kamničanke so turnir v Sostrem začele odlično, saj so v prvem nizu brez težav premagale prvo ekipo Šentvida, vendar nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. »V drugem nizu smo padle na sprejemu, v tretjem pa smo že bile v prednosti, toda v končnici naredile preveč lastnih napak, kar je bilo usodno,« je tekmo s Šentvidčankami komentirala kamniška trenerka Katarina Vraber.

    Podoben razplet je bil tudi na drugi tekmi z VOLLEYVBALLjubljano II. Tudi na tej tekmi so brez večjih težav prišle do zmage v uvodnem nizu, v drugem pa so naredile preveč napak na servisu, tako da so niz izgubile na razliko. Podobno je bilo tudi v tie-breaku. »Po dveh porazih na podoben način je bilo med igralkami čutiti razočaranje, toda v športu se dogajajo tudi takšne stvari. Verjamem, da bomo iz obeh porazov znale izvleči pozitivne stvari in da bo že na prihodnjem turnirju, ki bo na sporedu 17. marca, naš izkupiček boljši,« je še dejala trenerka druge kamniške kadetske ekipe.

    Za Calcit Volley II so igrale: Neža Sitar, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Sara Muršak, Živa Potočnik, Maja Ifko, Lejla Kočan, Anja Nograšek, Nika Kordič, Neža Skvarča, Noemi Žvegla in Klara Toševski.

    Komentarji