Kadeti do prve zmage v A ligi

    Prva kadetska ekipa Calcit Volleyja je bila v nedeljo prireditelj turnirja v tretjem krogu A lige – zahodna skupina. Oslabljeni Kamničani so po porazu s kranjskim Triglavom z 0:2 (-19, -20), na drugi tekmi prišli do svoje prve zmage v A ligi. Z 2:0 (18, 17) so premagali Krko. Tudi v prihodnjem krogu, 17. marca, bodo igrali doma, njihovi nasprotniki pa bodo kadeti Brezovice in KekoOpreme Žužemberka.

    Kamničani so turnir v dvorani OŠ Toma Brejca začeli s Kranjčani, ki so jo izgubili predvsem na račun slabše igre v polju in slabšega servisa, s katerim bi višje sovrstnike lahko bolj oddaljili od mreže. Toliko bolje so odigrali dvoboj z Novomeščani. Na tej tekmi jim je uspevalo praktično vse, ob dobrem servisu so bili odlični tudi na sprejemu in v napadu, tako da so priložnost dobili vsi kamniški kadeti.

    »Za zdaj v A ligi ne beležimo najboljših rezultatov, vendar so k temu pripomogle kar štiri poškodbe. Najbolj se nam poznata odsotnost prvega blokerja ekipe Ambroža Poljanška, za katerega je sezone verjetno že končana, in našega prvega sprejemalca, kadetskega reprezentanta, Nika Mujanoviča. Do konca sezone ne bo mogel igrati korektor Nejc Kutnar, tako da se nam je porušil celotni koncept igre. Ob vseh težavah sta priložnost za igro dobila obetavna Miha Okorn in Gregor Frece,« je po turnirju v Kamniku dejal Jure Sitar, trener kadetov Calcit Volleyja, ki so do zdaj odigrali štiri tekme in so z eno zmago trenutno resda še na šestem mestu, toda že na prihodnjem turnirju se lahko povzpnejo na sredino lestvice.

    Za kadete Calcit Volleyja so igrali: Urban Blaževič, Rok Podbregar, Marko Medved, Miha Okorn, Vid Kališnik, Nik Drnovšek, Tevž Kruhar, Mark Uršič in Gregor Frece.

    Komentarji