Starejši dečki ujezili trenerko Tanjo

    Starejši dečki Calcit Volleyja so do včeraj v slovenskem državnem prvenstvu poznali same zmage. Tako so brez poraz poraza v kvalifikacijah prišli do prve lige, kjer so do turnirja v Braslovčah prav tako nanizali same zmage. Tudi po uvodni zmagi nad Radenci z 2:0 (17, 12) je dišalo po nadaljevanju njihove nepremagljivosti, hladno prho pa so doživeli v tekmi z domačini, ki so zmagali z 2:0 (22, 22). Braslovčani so jih tudi prehiteli na prvenstveni lestvici.

    Čeprav so kamniški starejši dečki na svoji uvodni tekmi turnirja v Braslovčah brez večjih težav premagali Radence, njihova trenerka Tanja Božinović ni bila najbolj zadovoljna z njihovim odnosom do igre. V tej tekmi je bila kakovostna razlika vendarle prevelika, da bi prišlo do presenečenja, zato pa so se s svojim prvim porazom v sezoni morali soočiti v dvoboju z domačimi odbojkarji. Braslovčani so se razigrali, in čeprav so jih Kamničani v končnicah nizov lovili, je bilo zanje to že prepozno.

    »Fantje so že na prvi tekmi igrali preveč ležerno, v igri je bilo več zabave kot resnosti in odgovornosti. Na prvi tekmi se nam to še ni maščevalo, toda s takšnim odnosom je bilo nemogoče pričakovati zmago tudi na drugi tekmi. Ko so fantje le ugotovili, da se ne bo vse izteklo po načrtih, je bilo že prepozno in je bilo težko uloviti razigrane Braslovče. Jasno je, da nismo nepremagljivi, če želimo biti med najboljšimi, bomo morali dobro igro potrditi na vsaki tekmi,« je po turnirju v Braslovčah dejala Božinovićeva.

    Svoj naslednji turnir bodo Kamničani imeli v soboto, 14. marca, v športni dvorani Balon na Brezovici.

    Za starejše dečke Calcit Volley so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič, Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Gašper Babnik, Marcel Kotnik, Lan Kališnik, Mark Pišek, Jaša Skvarča, Samo Merklin.