Starejše deklice v Kopru začele s kvalifikacijami

    V soboto so s kvalifikacijami za uvrstitev v prvo ligo državnega prvenstva začele odbojkarice prve ekipe starejših deklic Calcit Volleyja. S pomlajeno in spremenjeno zasedbo so na prvem turnirju skupini M premagale Ben Quick Logatec z 2:0 (20, 17), medtem ko jih je domača Luka Koper premagala z 2:1 (10, -18, 4). V soboto, 23. novembra, bo v Logatcu na sporedu drugi turnir.

    Varovanke Katarine Vraber so že na dvoboju z Logatčankami, ki so pred tem izgubile s Koprčankami z 0:2 (-6, -9) imele veliko težav. Poznalo se je, da je ekipa v primerjavi z lansko sezono spremenjena, zato še ni prave uigranosti, vseeno pa so bile Kamničanke v končnicah obeh nizov dovolj zbrane, da so prišle do zmage.

    Proti domačinkam turnirja jim v uvodnem nizu ni prav nič uspevalo. Največ težav jim je povzročal začetni udarec, ko pa jim je v drugem nizu le stekel, so prišle do izenačenja. Toda v tie-breaku so ob slabšem sprejemu imele še težave na sprejemu, tako da so Koprčanke zaslužen prišle do druge zmage na turnirju.

    »Po turnirju so bila dekleta vidno razočarana, saj so se še lani borile za najvišja mesta, vendar bodo morale pozabiti na to, kaj je bilo lani, kajti zdaj je nova sezona. Ko zaupajo vase, igrajo dobro, verjamem pa, da so se s tega turnirja kaj naučile,« je po turnirju v Kopru dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Lea Hauptman Šulin, Nika Kordič Zamljen, Neja Mamić, Sara Kočan, Ema Nuhija, Ajda Ogrinec, Neža Sitar, Lara Potokar, Kristina Stupar, Neža Skvarča, Anemarie Štern, Tiana Zagajšek.