Obe mladinski ekipi do napredovanja

    Mladinke Calcit Volleyja so na turnirju osmine finala v Žirovnici brez večjih težav dobile obe svoji tekmi in se uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva. V njem bodo igrali tudi kamniški mladinci, ki so imeli nekoliko težje delo, saj so po zmagi nad Lubnikom iz Škofje Loke izgubili  z domačo KekoOpremo Žužemberkom ter se kot drugouvrščena ekipa turnirja prav tako uvrstil v četrtfinale.

    Varovanke Aljoše Jemca so v Žužemberku potrdile svojo premoč, saj so domačo Žirovnico na prvi tekmi turnirja premagale z 2:0 (15, 17). Na drugi tekmi je Logatec premagal Šentvid-Vital z 2:0 (5, 23), toda proti razigranim Kamničankam so bile popolnoma nemočne. Mladinke Calcit Volleyja so slavile z 2:0 (8, 13) in se kot prvouvrščena ekipa uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva. V prvi tekmi repasaža je Šentvid-Vital premagal Žirovnico z 2:1 (-17, 14, 8), Ljubljančanke pa so bile nato boljše tudi v finalu repasaža, v katerem so Logatcu vrnile za poraz na prvi tekmi. Izid je bil 2:1 (15, -21, 10) za Šentvid-Vital.

    »Dekleta so obe tekmi odigrale solidno. Na obeh smo bili precej boljši od nasprotnic, tako da so priložnost lahko dobile vse igralke,« je bil kratek po novih dveh zmagah svojih varovank Aljoša Jemec, trener mladink Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Eva Zatković, Manja Jerala, Lana Žužek, Naja Boisa, Živa Javornik, Anja Zorman, Zala Špoljarič (L), Veronika Povh, Tina Topič, Milla Andrejič, Zala Krašovec, Tara Gojak, Noemi Žvegla in Maja Ifko.

    Velik del posla so kamniški mladinci na turnirju osmine finala državnega prvenstva v Žužemberku naredili že na prvi tekmi, v kateri so z 2:0 (17,15) premagali Lubnik Škofjo Loko. Ker so Škofjeločani praznih rok ostali tudi proti KekoOpremi Žužemberku, ki je zmagal z 2:0 (13, 20) so se Kamničani ob domačinih turnirja že uvrstili v četrtfinale. V razburljivi tekmi za prvo mesto so bili z 2:0 (17, 25) boljši domači odbojkarji, ki so bili tako prvi, Kamničani pa so se v četrtfinale uvrstili kot drugouvrščena ekipa. »Svoj osnovni cilj, uvrstitev v četrtfinale smo dosegli. V naši igri je vsekakor še nekaj rezerv, zaradi poškodbe pa je manjkal Nik Drnovšek je po turnirju v Žzžemberku dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja, ki so igrali v postavi: Ambrož Poljanšek, Mark Uršič, Marko Medved, Gregor Frece, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Žiga Koncilija, Urban Blaževič in Rok Podbregar.