Starejše deklice do pomembnih točk

  Starejše deklice Calcit Volleyja so v dvorani OŠ Toma Brejca v nedeljo gostile tretji turnir A lige – zahodna skupina B. Na prvi tekmi so po izenačenem dvoboju v tie-breaku proti ekipi VOLLEYBALLjubaljana 1 izgubile z 1:2 (-22, 10, -13), v drugi pa je z 2:0 (20, 20) premagale Šentvid I in ostale na drugem mestu v svoji skupini.

  Kamničanke svojega uvodnega dvoboja z Ljubljančankami niso začele najbolje. Naredile so preveč lastnih napak, kar so gostje izkoristile in povedle z 1:0 v nizu. Drugi niz so domače odbojkarice začele odločneje in tekmicam prepustile le deset točk. Tie-break je bolje začela domača ekipa, ki je po izenačenem začetku gostjam pobegnila za tri točke, vendar so jih na 13. Ljubljančanke ulovile, v napeti končnici pa so izkoristile slabši sprejem Kamničank in prišle do zaslužene zmage.

  Nesrečni poraz kamniške ekipe ni potrl, čeprav v dvoboj s Šentvidčankami niso krenile najbolje. Po nekoliko slabšem začetku so zaigrale odločneje ter niso dovolile presenečenja v domači dvorani. Z zmago so na dobri poti, da osvojijo drugo mesto v svoji skupini, s tem pa bi ostale v igri za najvišja mesta ob koncu državnega prvenstva.

  Starejše deklice bodo svoj prihodnji turnir imele čez štiri tedne na OŠ Sostro, kadetinje pa že to soboto čaka nadaljevanje državnega prvenstva v A ligi.

  Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Neža Skvarča, Neža Sitar, Nika Kordič Zamljen, Anamarie Štern, Eva Ogrinec, Alexandra Stupar, Anja Nograšek, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Živa Javornik, Lana Slapnik.

  Komentarji