Mlajše deklice tokrat odlične

  Na šestem letošnjem turnirju v mali odbojki v Kamniško-Notranjsko-Dolenjski regiji je prva ekipa mlajših deklic Calcit Volleyja v Domžalah prišla do dveh zmag. Na prvi tekmi so z 2:0 (9, 24) premagale Domžale, na drugi pa z 2:1 (-21, 13, 21) še Novo mesto. Pohvale si zasluži tudi druga kamniška ekipa, ki je bila v Grosuplju z 2:0 (21, 15) boljša od Kostak Elmonta, premoč pa je morala priznati ekipi POK Krško z 1:2 (15, -9, 16).

  Kljub temu, da prvo ekipo naših mlajših deklic že lep čas pestijo poškodbe, so v Domžalah dokazale, da se znajdejo tudi, ko niso popolne. Proti domačinkam turnirja so v prvem nizu brez večjih težav prišle do zmage, zato pa je bilo toliko bolj izenačeno v drugem nizu, v katerem so bile varovanke Katarine Vraber v končnici dovolj zbrane, da so vknjižile obe točki. Veliko težje delo jih je čakalo proti Novomeščankam, ki so bile v prvem nizu boljše, toda po izgubljenem nizu so se Kamničanke zbrale in prišle do devete zmage v letošnji sezoni.

  »Predvsem tekma proti Novemu mestu je bila prava paša za oči, saj so igralke obeh ekipi prikazale borbeno, vendar tudi kakovostno igro,« je po dveh zmagah svoje ekipe dejala Katarina Vraber.

  Za mlajše deklice Calcit Volley I so igrale: Zoja Somrak, Zoja Potočnik, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Julija Maver, Mia Marija Vravnik, Neja Drnovšek, Tjaša Plantarič, Petra Žavbi.

  Tudi druga kamniška ekipa ima težave s poškodbami in boleznimi, vendar so tiste, ki so bile v Grosuplju, na obeh tekmah prikazale dobro igro. Na prvi tekmi so nudile odličen odpor trenutno drugouvrščenim Krčankam, ki so jim odvzele tudi niz, ne pa tudi dveh. Če bi jim to uspelo, bi se prva kamniška ekipa uvrstila v finalni del tekmovanja, tako pa se je morala zadovoljiti s tretjim mestom v skupini, medtem ko je druga ekipa mlajših deklic osvojila peto mesto. Obe ekipi zdaj čakajo tekme za mesta.

  Za mlajše deklice Calcit Volleyja II so igrale: Allegra Vučurević, Tjaša Lesjak, Tajda Adrovič, Aida Alilović, Maja Rems, Zoja Mandič, Dženana Hamidović, Taja Omerzu, Maša Petek.

  Komentarji