Skupaj z navijači po prvi naslov državnih prvakov

  V nedeljo bo vrhunec sezone za mladince Calcit Volleyja, ki bodo v športni dvorani Kamnik igrali na zaključnem turnirju državnega prvenstva. Do zdaj so bili že nekajkrat v podobnem položaju, vendar še nikoli niso prišli do konca. Tokrat bodo njihova prva ovira Črnuče, s katerimi se bodo pomerili v polfinalu, drugi polfinalni obračun pa bo med Merkur Mariborom in Fužinar SijMetalom. Kamničane bo vodil Gašper Ribič, v ekipi bo tudi Nik Mujanović.

  Redni del državnega prvenstva so kamniški odbojkarji končali na drugem mestu. Boljši od njih so bili le Črnučani, ki so edino tekmo izgubili prav proti varovancem Gašperja Ribiča, ki bo, čeprav je pred časom zaradi bolezni Gregorja Rozmana prevzel prvo žensko ekipo Calcit Volleyja, vodil kamniško mladinsko ekipo. Na polfinalnem turnirju v Šempetru so Kamničani minulo nedeljo osvojili prvo mesto. V prvi tekmi so premagali Salonit, nato pa še SIP Šempeter. Druga ekipa, ki se je v Šempetru uvrstila na zaključni turnir, je bila Fužinar SijMetal, ki je redni del prvenstva končal na tretjem mestu.

  »Dali smo vse od sebe, da se uvrstimo na finalni turnir. Zdaj, ko je prvi cilj dosežen, moramo pozabiti na kakršne koli komplikacije, ki smo jih imeli proti ekipam v rednem delu prvenstva, in odigrati svojo najboljšo igro, da dosežemo svoj zadnji cilj, ki je zlata medalja,« visokih ambicij kamniške ekipe ne skriva Gregor Frece, ki bo na zaključnem turnirju eden od nosilcev igre Calcit Volleyja.

  V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi Merkur Maribora, ki so v svoji dvorani osvojili prvo  mesto na polfinalnem turnirju, čeprav so bili po rednem delu tekmovanja četrti, z zmago v repasažu pa so do finalnega turnirja prišli še Črnučani, kot rečeno najboljša ekipa rednega dela tekmovanja.

  »Na zaključnem turnirju bodo igrale štiri najboljše ekipe, zato bo na igrišču boj za vsako točko, za vsak niz. Vse štiri ekipe si želijo stopiti na najvišjo stopničko, zato pričakujem res borbeno igro in kakovostno odbojko. Na koncu bo vse odvisno od nas samih, pomembna bo dnevna forma, ekipni duh, kdo bo manj nervozen, potrebno pa bo imeti tudi malo sreče. V klubu smo naredili vse, da bi bil zaključni turnir v Kamniku, ker verjamemo, da bodo pomemben dejavnik za končni uspeh tudi navijači. Zato vabimo vse ljubitelje kamniške odbojke, da se nam v nedeljo pridružijo in pomagajo v dvorani narediti vzdušje, ki bi našo ekipo pripeljalo do želenega cilja,« je dejal Gašper Ribič, trener mladincev Calcit Volleyja.

  Čeprav mladinci Calcit Volleyja vse domače tekme igrajo v OŠ Stranje, kjer tudi trenirajo, so prepričani, da bo tudi kamniška športna dvorana zanje prednost. Pred nedeljskim turnirjem bodo v njej imeli tudi dva treninga.

  »Igranje v domači dvorani bo za nas velika prednost. Večina naših ključnih igralcev je dvorane navajena, kar pomeni, da bomo igrali z manj strahu, bolj samozavestno in odločno na zmago. Prepričan sem, da imamo kot ekipa veliko dobrih lastnosti, saj smo do zdaj že pokazali, da smo, ko držimo skupaj, boljši od nasprotnikov. Želimo si, da nam bodo do končnega cilja pomagali tudi naši navijači,« pa je svojega trenerja dopolnil Frece, eden tistih odbojkarjev, ki predstavljajo svetlo prihodnost kamniške odbojke.

  Za mladince Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Luka Blaževič, Jakob Drolc, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Gregor Frece, Jon Jensterle, Jure Burkeljca, Enej Sladič, Jaša Skvarča, Nik Špoljarič, Jaka Albič, Marcel Kotnik, Maj Novak in Tristan Hodak. Trener je Gašper Ribič, njegov pomočnik pa Kristjan Krt.