Brez praske iz Kopra, v polfinalu proti Formisu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (15, 13, 19). V prvi so doma zmagale s 3:0 (14, 17, 15) in bodo v polfinalu končnice prihodnjo sredo, 5. aprila, v Kamniku igrale proti Formisu, ki je bil v dveh tekmah boljši od SIP Šempetra.

  Luka Koper – Calcit Volley  0:3 (-15, -13, -19)

  Koper – Športna dvorana OŠ Koper, gledalcev 100.

  Luka Koper: Bijelič, Đukić 11, Raič, Debernardi (L), Trobec 10, Dakič 1, Pavič, Maksić (L), Lenart, Kalem Mihalič, Lazar 2, Horolska 11. Trener: Marko Kalc.

  Calcit Volley: Griljc (L), Radišković 6, Stojilković 5, Vovk 10, Đorđević, Hutinski 12, Boisa, Kregar, Charuk 9, Sillah, Vukojević, Pucelj 18, Čižman, Banko (L). Trener: Gašper Ribič.

  Aktualne državne prvakinje že na prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva niso ničesar prepustile naključju in so po dobri uri premagale Koprčanke. Na podoben način so do zmage prišle tudi v Kopru, ko so nekaj več težav imele le v tretjem nizu, v prvih dveh pa so prevladovale v vseh elementih igre. Z učinkovito igro se je izkazala Maša Pucelj, ki je dosegla 18 točk, od tega pet z blokom, kolikor jih je imela tudi Sara Hutinski.

  Da so Kamničanke resno vstopile v tekmo, se je dalo naslutiti že v začetku uvodnega niza, ko so po bloku Pucljeve povedle s 6:1. V nadaljevanju niza domače odbojkarice na manj kot štiri točke zaostanka niso več prišle, zadnjič pri izidu 8:12, ko je bila uspešna Nina Đukić. Z delnim izidom 6:1 so Kamničanke domačinkam pobegnile na 18:9, po asu Ane Marije Vovk že 21:11, s tem pa je bil niz dokončno odločen. Zadnjo točko v prvem nizu je dosegla Anđelka Radišković.

  Podobno se je začel tudi drugi niz, v katerem so gostje s točko Sare Hutinski povedle s 4:0, po bloku Vovkove pa že s 13:6. Koprčanke, ki so naredile tudi veliko lastnih napak, so se po zaostanku sedmih točk sprijaznile s porazom, še toliko bolj, je so po asu Vovkove zaostajale že za devet točk (9:18). Tako kot v prvem nizu je tudi v drugem, zadnjo točko dosegla Radiškovićeva. Tokrat z asom.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Koprčanke še vodile z 10:9, nato pa so Kamničanke na servis Hutinski dosegle štiri zaporedne točke. Domače odbojkarice so po napaki Kamničank izid na 14. točki izenačile, neodločeno pa je bilo še pri izidu 16:16. To je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti na servis Lucille Charuk in dveh zaporednih blokih Hutinski, je bilo že 19:16 za Calcit Volley. Po polminutnem odmoru domačega trenerja Marka Kalca je bila v napadu učinkovita še Vovkova, prednost štirih točk pa je bila dovolj visoka, da so gostje prišle do zmage, ki jo je z blokom potrdila Pucljeva.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Če v tekmo vstopiš resno, brez podcenjevanja, je veliko lažje igrati. Pred tekmo smo se dogovorili, da skušamo dobro servirati, iskati šibke točke Koprčank ter z blokom in obrambo probati to izkoristiti. V prvih dveh nizih smo bili v tem zelo uspešni, v tretjem pa smo nekoliko popustili na servisu in v nekaj situacijah smo naredili lastne napake, tako da smo domačinkam omogočili, da so držale korak z nami. V končnici pa smo spet igrali tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. Pomembno je, da imamo zdaj sedem dni časa, da se v miru pripravimo na Formis.