Skoraj sto sodelujočih na turnirju 4:4

  Po pregovoru “kadar mačke ni doma, miši plešejo” se ravnajo naše mlajše generacije, ki so v odsotnosti članskih ekip v četrtek zavzele športno dvorano Kamnik in odigrale turnir 4:4.

  Medtem ko so se člani v Mariboru borili za uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije, članice pa so bile deležne nekaj prostih ur zaradi izpada tekme v Zagrebu, so trenerji najmlajših Calcitovcev priredili turnir za pokal Kamnika v igri štiri na štiri. Zbralo se je prek 90 otrok v 22 ekipah, pretežno sestavljenih iz selekcij male odbojke, med njimi pa je bila tudi pogumna ekipa mini odbojkarjev.

  Rezultat tokrat ni igral nikakršne vloge, v ospredju so bili spoznavanje, druženje in nasploh uživanje v odbojki. “Sodelovalo je devet dekliških in trinajst deških ekip in uspelo nam je, da so vse ekipe odigrale najmanj šest tekem. To, da so igrali tudi tisti, ki sicer med sezono igrajo nekoliko manj, se mi zdi zelo pomembno,” je o tem, da so se na četrtkovem turnirju dodobra naigrali prav vsi sodelujoči, spregovorila Živa Cof, ena od organizatorjev dogodka.

  Odbojkarska olimpijada je bila prava paša za oči za gledalce na tribuni, ki so bili deležni predstavitve zavidljivega odbojkarskega znanja nadobudnih kamniških odbojkaric in odbojkarjev. Ti so svojim navijačem postregli tudi s prenekatero atraktivno in zanimivo potezo, prav vse so bile nagrajene z glasnim navijanjem in aplavzom, za kar se gledalcem še posebej zahvaljujemo.

  Vsi tekmovalci so si za konec skupaj ogledali še razburljivi finale, ki se je tesno s 26:24 končal v korist ekipe Dečki pred ekipo Štrudli. “Dobili smo same pozitivne povratne informacije, kako lepo je bilo videti polno dvorano aktivnih in nasmejanih otrok,” je bila po turnirju vidno zadovoljna Cofova, zato smo prepričani, da bo tovrstnih dogodkov v Kamniku še kar nekaj.

  Nagrade najboljšim so, kot posebno presenečenje dneva, podelile same državne prvakinje, članice Calcit Volley. Dekleta so bile med mladimi športniki še posebej zvezdniško sprejete in so še nekaj časa po koncu turnirja delile avtograme in se z njimi fotografirale.

  Čestitke prav vsem sodelujočim!

  1. mesto
  DEČKI 1
  Urban Pate
  Miha Dolinšek
  Anže Kimovec
  Kristjan Grkman

  2. mesto
  ŠTRUDLI
  Urban Sporn
  Ožbej Jamšek
  Bor Sprogar
  Matevž Mihelčič

  3. mesto
  DEČKI II
  Maks Kovač
  Mark Vuga
  Jaka Avsec
  Val Brun

  4. mesto
  JAGODE
  Lina Alilović
  Lana Špetič
  Eva Albič
  Jona Golob