Žavbi: Od Calcit Volleyja se zmage pričakujejo

  Odbojkarji Calcit Volleyja se bodo po uvrstitvi v finale Pokala Slovenije, ki bo 11. marca v Velenju, spet osredotočili na Sportklub prvo odbojkarsko ligo. V njej bodo v soboto, ob 20. uri, v 19. krogu, gostili Panvito Pomgrad.

  V sredo so kamniški odbojkarji v povratni polfinalni tekmi v Mariboru prišli do morda do zdaj najpomembnejše zmage v letošnji sezoni. Že v soboto so si po minimalni prvenstveni zmagi v dvorani Tabor zagotovili drugo mesto po rednem delu tekmovanja, le štiri dni pozneje pa so slavili s 3:1 in še petič v letošnji sezoni na kolena spravili Merkur Maribor. In to potem, ko so Mariborčani s 3:2 slavili v prvi polfinalni tekmi, ki je »spodnesla« Matijo Pleška, prav tako pa so v drugi povedli z 1:0 v nizih.

  »Že v prvem nizu nismo igrali slabo, vendar bi moralo biti nekaj naših sprejemov boljših, sploh glede na kakovost naših sprejemalcev, vendar smo se skozi vso tekmo, kar je tudi odločilno zmagovalca, dobro borili in to tako tisti, ki so bili na igrišču kot tisti, ki so bili na klopi. Tokrat smo resnično delovali kot ekipa,« je bil po sredini zmagi v Mariboru na kamniške odbojkarje ponosen Jurij Žavbi, ki je na kamniški klopi, za zdaj začasno, zamenjal Pleška.

  Vendar časa za slavje v kamniškem taboru niso imeli prav veliko, kajti že v soboto v Kamnik prihaja Panvita Pomgrad. Čeprav tekma Kamničanom v rezultatskem smislu ne pomeni prav veliko, kajti v vsakem primeru bodo redni del prvenstva končali na drugem mestu, bo to zanje pomembna tekma.

  »Na vsaki tekmi, ki jo igramo, se gradi igra, ki jo želimo igrati, in s tega vidika bo to za nas zelo pomembna tekma, saj se zavedamo, da moramo raven svoje igre še dvigniti. Pred nami so najpomembnejše tekme sezone, ko bo že skorajda vsaka odločilna. Poleg tega se moramo zavedati, da se od kluba, kot je Calcit Volley, v takšnih tekmah zmage pričakujejo, zato jo bomo morali odigrati stoodstotno,« opozarja Žavbi, ki je s svojo ekipo spet v obdobju, v katerem si tekme sledijo ena za drugo. Že prihodnji četrtek bodo Kamničani igrali prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige v Pliberku proti SK Zadrugi Aich/Dobu, nato pa jih do finala Pokala Slovenije čakata še prvenstveni tekmi s Črnučami in ACH Volleyjem, vmes pa še povratna polfinalna tekma srednjeevropske lige z Dobljani.

  »Trenutno smo spet v obdobju, ko časa za prave treninge ni, saj si tekme sledijo ena za drugo. Naša naloga bo, da se taktično in psihološko čim bolje pripravimo na tekmo, ki je pred nami, nekaj več časa za trening pa bomo imeli po finalu Pokala Slovenije. Takrat ga bomo morali čim izkoristiti, da bomo oddelali končnico državnega prvenstva na način, ki se od nas pričakuje.«

  Zelo zanimive bodo tudi preostale tri tekme 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ki bodo prav tako na sporedu v soboto. V Ljubljani bosta dve tekmi, v dvorani Tivoli bo pri ACH Volleyju gostoval Merkur Maribor, v Črnučah pa bodo domačini ali Ravenčani lovili priključek do šestega mesta, ki prinaša zanesljivo igranje med najboljšimi slovenskimi klubi tudi v prihodnji sezoni. Nekaj podobnega velja tudi za tekmo v Kanalu, kjer bo gostovala Hiša na kolesih Triglav. Na tej tekmi bo zmagovalec že bolj ali manj rešen vseh skrbi glede obstanka v ligi.