Šesta tekma, šesta zmaga

    Starejši dečki Calcit Volleyja nadaljujejo svoj zmagoviti pohod tudi v 1A. ligi državnega prvenstva, saj so tudi v tretjem krogu, turnir je bil v soboto v Kanalu, prišli do novih dveh zmag. V prvi tekmi so z 2:0 (16, 14) premagali domači Salonit Anhovo, v drugem pa so bili z 2:0 (25, 17) boljši tudi od Ljubljane Volleyja. Prihodnjo nedeljo bodo v Braslovčah igrali z Radenci in domačimi vrstniki.

    Že v kvalifikacijah so varovanci Tanje Božinović dobili vse svoje tekme, še več, v osmih niso oddali niti niza. Podobno uspešni so tudi v 1A. ligi, kjer jim je edini niz pred 14 dnevi odvzel SIP Šempeter, svojo nepremagljivost pa so potrdili tudi na turnirju v Kanalu. Proti domačinom so bili v obeh nizih veliko boljši nasprotnik, več dela pa so imeli z Ljubljančani. Predvsem to velja za uvodni niz, ko so rešili tri zaključne žoge ljubljanske ekipe, v drugem nizu pa so spet prevladovali.

    »Čeprav smo komaj zbrali devet zdravih igralcev, so vsi prikazali dobro igro. Malce negotovosti in nezbranosti je bilo le v prvem nizu druge tekme, ko smo naredili preveč lastnih napak. Toda z mirnostjo v ključnih trenutkih tekme in vztrajnostjo smo le prišli do zmage. Fantje si resnično zaslužijo vse pohvale za svoje predstave,« je svoje varovance, ki v 1A. ligi vodijo brez poraza, pohvalila trenerka Tanja Božinović.

    Na turnirju v Kanalu so za Calcit Volley igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blažević, Enej Sladič, Gašper Babnik, Jakob Drolc, Marcel Kotnik, Nik Špoljarič in Jaka Albič.