Ribič predstavnik Slovenije v evropsko-azijskem projektu

    Evropska zveza CEV in azijska konfederacija AVC sta se v lanskem letu odločili za sodelovanje na področju treniranja ter s projektom z nazivom Sport for exchanges and mobility uspešno kandidirali za sredstva programa Erasmus+ Sport. CEV je med svojimi članicami za sodelovanje v projektu izbrala Odbojkarsko zvezo Slovenije in Madžarsko odbojkarsko zvezo, medtem ko azijsko delegacijo sestavljajo predstavniki Kitajske, Indije, Avstralije, Bahraina in Irana, in sicer priznani trenerji Feng Kun, Sridharan, Russell Borgeaud, Mohamed Al Thawad in Mahmoud Afshardoust.

    Na uvodnem sestanku v Luksemburgu, na katerem so udeleženci začrtali smernice projekta, je Slovenijo zastopal Gašper Ribič, trener odbojkarjev Calcit Volleyja in nekdanji pomočnik selektorja slovenske reprezentance Andree Gianija. Poleg njega so Evropo zastopali še trije člani trenerske komisije CEV,  Thomas Bro-Rasmussen, Gert Van de Broek in Sofia Papadopoulou ter predstavnik Madžarske Istvan Szabados.

    Projekt bo namenjen trenerjem, ki se ukvarjajo z razvojem mladih odbojkarjev in odbojkaric, pri čemer se bodo posvetili predvsem dvigu ravni njihovega znanja in tudi vodstveno-organizacijskim sposobnostim.

    Gre za prvo tovrstno evropsko-azijsko sodelovanje. Naslednji sestanek je predviden v septembru, gostil ga bo Bangkok. CEV bo projekt predstavila tudi na evropski trenerski konvenciji, ki jo bo junija gostila Kranjska Gora.

    Vir: Odbojkarska zveza Slovenije, www.odbojka.si