Prvo in drugo mesto za Ljubljansko regijo v Šempetru

    V ponedeljek in torek sta v dvorani OŠ Šempeter v Savinjski dolini potekala regijska turnirja za deklice in dečke.tudi z udeležbo odbojkaric in odbojkarjev Calcit Volleyja. Mia Marija Vravnik in Kristina Stupar sta pri deklicah pod vodstvom Žive Cof in Katarine Vraber z Ljubljansko regijo z okolico osvojili prvo mesto, Enej Sladič, Miha Okorn, Jaka Albič, Gregor Frece in Luka Blaževič pa so s trenerjema Andrejem Turkom in Tanjo Božinović praznih rok ostali šele v finalu. Boljša od njih je bila Koroška regija s Celjsko regija.

    Za ljubljansko regijo z okolico so v konkurenci deklic ob Katarini Stupar in Mariji Mii Vravnik igrale še Tia in Pia Kutin, Tina Taurer (vse Krim), Mija Šiftar, Inja Poznajelšek, Tia Hotič, Nadja Gojkovič (vse Vital), Pia Belič, Lana Kolar (obe Šentvid), Mija Stjepič, Brina Perkovič (obe Tabor) in Manca Mihelič (Olimp). V predtekmovanju so s 3:0 (15, 15, 25) premagale Gorenjsko regijo, v drugem krogu pa je bil boljši od njih Maribor z okolico in Pomurska regija z 2:1 (12, -26, 18). Z mariborsko in pomursko ekipo so se varovanke Žive Cof in Katarine Vraber pomerile še enkrat, in sicer v finalu. Ljubljanska regija z okolico je bila v polfinalu z 2:1 (11, -24, 12) boljša od Koroške regije s Celjsko regijo, medtem ko je mariborsko pomurska ekipa prav tako z 2:1 (-15, 12, 5) premagala Dolenjsko regijo. V finalu je nato Ljubljanska regija Mariboru z okolico in Pomurski regiji vrnila za poraz v predtekmovanju in z 2:1 14, -13, 13) zasluženo osvojila prvo mesto.

    Zelo dobre igre so prikazali tudi dečki Ljubljanske regije z okolico. Ob petih Kamničanih so bili v ekipi še Hugo Pucelj, Miha Kosanc, Jaša Šušteršič, Yan Pigarev, Matevž Karadža Pevc (vsi Ljubljana Volley), Jan Popovič, Jošt Purgar, Jošt Kržič (vsi Brezovica) in Jurij Oman (FITT Črnuče). V predtekmovanju so odbojkarji Ljubljanske regije z okolico obe tekmi dobili. S 3:0 (15, 16, 19) so bili najprej boljši od Dolenjske regije, nato pa s 3:0 (14, 16, 20) še od Maribora z okolico in Pomursko regijo. Zelo prepričljivi so bili tudi v polfinalu, kjer so z 2:0 (19, 17) premagali še Gorenjsko regijo, v finalu pa so vendarle morali priznati premoč Koroški regiji s Celjsko regijo, ki je slavila z 2:0 (22, 16).