Polovično uspešni starejši deklice in dečki Calcita

  V nedeljo so bile v državnem prvenstvu starejših deklic in dečkov v A ligi na sporedu tekme drugega kroga. Kamničanke so na turnirju v dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah premagale Šentvid I z 2:1 (15, -23, 6), izgubile pa so z ekipo Vital Ljubljana z 0:2 (-18, -23), Kamniški dečki so na Brezovici premagali domačine z 2:0 (13, 15) in izgubili so s Salonitom z 0:2 (-13, -13). Tretji krog bo na sporedu 10. februarja.

  Varovanke Katarine Vraber so se na prvi tekmi turnirju v Črnučah pomerile z ekipo Šentvida, ki je bolje začela dvoboj, povedla za štiri točke, toda v nadaljevanju so bile boljše Kamničanke. Tudi v drugem nizu je dolgo kazalo na zmago Calcitovk, ki so v končnici niza naredile preveč lastnih napak ter Šentvidčankam dovolile izenačenje v nizih, zato pa v tie-breaku ni bilo dvomov o zmagovalkah.

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugo tekmo vstopile s preveč spoštovanja, kar so Vitalovke izkoristile in prišle do lahke zmage. Popolnoma drugače je bilo v drugem nizu, v katerem so Ljubljančanke sicer že imele veliko prednost, toda v končnici so jih Kamničanke ulovile, ne pa tudi prehitele. »Čeprav smo z Vitalom izgubili, smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali na turnirju. Zaradi bolezni smo nastopili oslabljeni, toda tiste, ki so dobile priložnost, so obe tekmi igrale borbeno in požrtvovalno. Žal mi je, da nam je v drugem nizu tekme proti Vitalu v končnici zmanjkalo malce sreče,« je po turnirju v Črnučah dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja, ki bodo prihodnji turnir igrale 10. februarja v dvorani OŠ Toma Brejca.

  Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Neža Sitar, Živa Javornik, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Noemi Žvegla, Lana Slapnik, Nika Kordič Zamljen.

  S polovičnim izkupičkom so se s turnirja na Brezovici vrnili tudi starejši dečki Calcit Vollelyja, ki so nastopili brez poškodovanega reprezentanta Nika Mujanovića in obolelega prostega igralca Eneja Sladiča. Za Kamničane, ki so bili v prvem krogu prosti, je bil to prvi turnir v A ligi, v prvi tekmi pa so brez večjih težav premagali domačine. V drugi tekmi so imeli vse preveč težav na sprejemu, kar je Kanalcem olajšalo delo. »S prvo tekmo sem lahko veliko bolj zadovoljen kot z drugo, v kateri smo nasprotniku dovolili, da je do točk prihajal že po začetnih udarcih,« pa je o turnirju na Brezovici povedal Danijel Habjan, trener starejših dečkov Calcit Volleyja, ki bodo čez dva tedna igrali v Novem mestu.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Miha Okorn, Luka Blaževič, Miha Škrinjarič, Gašper Babnik (L), Timotej Krt, Luka Verč, Jakob Drolc, Aleks Bogataj, Gregor Frece, Matevž Šarec, Anže Vrhovnik.