Tokrat peti niz v korist domače ekipe

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je tudi svojo drugo zaporedno tekmo v dvorani OŠ Stranje končala šele po petem nizu. Prejšnji teden so Kamničani z 2:3 (28, 22, -22, -22, -13) izgubili proti ekipi Špan Brezovica, v 12. krogu pa so s 3:2 (18, -23, -21, 21, 14) ugnali KekoOpremo Žužemberk. S šestimi zmagami in porazi so z 19 točkami na petem mestu, s 34 vodi GEN-I Volley. Tudi v prihodnjem krogu bodo igrali doma, njihov nasprotnik pa bo v soboto, 2. februarja, ob 17. uri, Fužinar SijMetal Ravne.

  Pred tednom dni so kamniški odbojkarji proti Brezovici že bili na pragu zmage, vendar se jim nato v tie-breaku ni izšlo. Tudi v dvoboju z Žužemberčani, v katerem ni igral Bor Jese Rotar, ki je bil s prvo ekipo na tekmi srednjeevropske lige v Avstriji, namesto njega je debitiral Blaž Marušič, so bili varovanci Sama Belaviča Pučnika v prvem nizu boljši nasprotnik. Prevladovali so v vseh elementih igre, taktični servisi in učinkovita igra v napadu pa so bili dovolj za prevlado na igrišču.

  Nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo tako uspešno, kajti v drugem in tretjem nizu so bili boljši gostje iz Žužemberka, so se pa v četrtem nizu domačini spet zbrali in si priigrali peti niz. V njem sta se ekipi menjavali v vodstvu, v odločilnih trenutkih pa so domači odbojkarji z dobro igro v obrambi nagnili tehtnico v svojo korist. Luka Lazar je z dvema odličnima blokoma ustavil napade gostov, Teo Podobnik pa je bil učinkovit v napadu. Tekmo so zaključili gostje z napadom v avt in dveh novih točk so se razveselili Kamničani, Žužemberčani so ostali pri eni, točka razlike pa je med ekipama tudi na prvenstveni lestvici.

  »Pozna se nam, da imamo težave z uigranostjo, saj nekateri igralci trenirajo s prvo ekipo, na tekmi pa je tokrat manjkal Bor Jese Rotar, ki je eden naših ključnih igralcev. Je pa zato prvič zaigral Blaž Marušič. Če smo pred tednom dni nekoliko nesrečno izgubili tekmo v podaljšanem nizu proti Brezovčanom, je bila tokrat sreča na naši strani,« je po šesti zmagi svojih varovancev dejal Samo Belavič Pučnik, trener Calcit Volleyja II.

  Za Calcit Volley II so igrali: Teo Podobnik, Jernej Smrekar, Tine Makovec, Luka Lazar, Blaž Marušič, Kristjan Krt, Rok Forštnarič, Matija Lakner, Miha Grahek, Marko Medved, Urban Blaževič.

  Komentarji